Hvor mange gange pr. uge bør du vand din æbletræer?

January 16

Hvor mange gange pr. uge bør du vand din æbletræer?

Æbletræer er typisk plantet i efteråret, så rødderne har tid til at etablere sig inden vinteren. Vanding er kritisk for de første par uger, især hvis der er ingen regn i prognosen. For meget vand er også skadeligt, så vær omhyggelig med ikke at overdrive det. Hvis blade på æbletræet er visne eller hængende limply, er det tid til vand.

Efter plantning

Når du sætter din æbletræ i jorden, skal det vand straks. Mætte i jorden, så vandet når til rodzonen. Hvis vejret er stadig ekstra varm og tør, tilføje en tomme af vand til jorden omkring træet hver dag medmindre du bemærke, at jorden er stadig fugtig.

Først gennem tredje år

Når æbletræet har haft en chance for at vokse gennem den første vinter, vil rødderne have udvidet dybt nok til brug for mindre vand. Vand træet en gang om ugen, hvis der ikke er nok regn og jorden er tør. Frugttræer ikke som at sidde i vand, så sørg for at vandet afløb i jorden og ikke puddling.

Ældre træ

Træer der er fire år og ældre sjældent har brug for ekstra vand. Deres rødder reach lav nok ned i jorden til at trække vand fra fugtige jord. Da rod struktur er så meget større ved dette punkt, kan det støtte væksten i æbletræet uden supplerende vand, medmindre du bor i et specielt tørt område.

Tørre områder eller tørke

Tørke er en anderledes forhold end normalt for de fleste områder hvor æbler vokse. Da træer behøver typisk tomme af vand pr. uge, kan du vand en gang eller to gange om ugen, så jordfugtighed forbliver konsistente i meget tørre perioder. Hvis du indstiller ud flere dåser under træerne, kan du måle, hvor meget vand Æbletræerne modtager.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com