Pres behandlet rejst haven senge

June 4

En haven højbed er en lukket kasse eller planter fyldt med kvalitet pottemuld og ønskede planter. Det forbedrer dårlig dræning, øger beluftning, udvider vækstsæsonen, forhindrer gartnere med svage rygge i bøjning for lavt, øger samlede udbytte og fjerner ukrudt og skadedyr problemer. Selv om mange gartnere anvendes trykimprægneret tømmer til højbede, forbudt Environmental Protection Agency (EPA) salg af denne tømmer til beboelsesformål i 2003 på grund af sundhedsmæssige betænkeligheder.

Hævet haven senge

Haven højbede holde de lukket haver fra jorden, hvilket reducerer behovet for ældre eller handicappede gartnere fra bøjning for lavt. Selv om det er muligt at bygge højbed din ønskede specifikationerne, undgå at gøre det bredere end 4 fødder, så du kan nå planterne i midten fra begge sider. Afhængigt af personlige præferencer, kan du bygge bed 12 inches høj eller højere. Pund søm langs længder af tømmer stablet oven på hinanden for at holde dem fra at flytte.

Trykimprægneret tømmer

Trykimprægneret tømmer er en langvarig, billig, rot-, sygdom- og vandtæt produkt tidligere brugt til at skitsere højbede i mange hjem og kommerciel haver over hele USA. I løbet af processen af pres behandle er det valgte træ placeret i en tank med den omgivende luft suges ud, således at der skabes et vakuum. En opløsning af kemiske konserveringsmidler som arsen, kobber og chrom er føjet til den tank, der rejser gennem skoven. Disse kemikalier sive ned i træet at forurene indesluttet jord og planter.

Ulemper

Trykimprægneret tømmer indeholder ammoniumnitrogen kobber arsenate (ACA) eller belagt kobber arsenate (CCA). Mens chrom og kobber ikke direkte skader planter, er arsen af afgørende betydning. Fordøje store doser af arsen er skadelige for mennesker og dyr. Indtagelse af arsen pr. kg kropsvægt 1-3 mg er fatal, mens udsættelse for mindre mængder forårsager kvalme, reducerer produktionen af hvide og røde blodlegemer og øger risikoen for forskellige kræftformer. CCA i tømmer blev anset for at være udvaskning i jorden omkring haver og rejst senge, forurener råvarer.

Forholdsregler

Undgå at bruge trykimprægneret træ i haven højbede, hvis den indeholdt produkter er beregnet til konsum eller foderbrug, fordi de skadelige kemikalier træet indeholder sive ned i jorden og absorberes af planternes rødder. Hvis du bruger trykimprægneret træ er nødvendige, pels tømmer i et lag eller to af gennemtrængende olie finish eller line ramme med plastik for at eliminere chancer for kemikalier udvaskning i jorden. Undgå indånding eller brændende træ ved håndtering af gamle trykimprægneret tømmer eller CCA-behandlet tømmer. Brug en butik vakuum til at indsamle alle rester, når der skæres træet. Brug ikke trykimprægneret tømmer til barkflis, da det er forurenet. Vask dine hænder med varmt sæbevand efter direkte kontakt.

Alternativer

Når du opbygger et højbed haven, brug et alternativ til trykimprægneret tømmer som heartwoods herunder pine, cedar, taks, cypress eller hemlocks. Ingen kemikalier, der anvendes ved udarbejdelsen af disse skove, og de forårsager ingen skadelige virkninger. Brug behandlet cedertræ eller fyr så de permanent have højbede holder mere end 10 år uden at vise tegn på forfald.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com