Blomster, der har brug for delvis sol & skygge

January 17

Lad skyggefulde steder afskrække dig fra at skabe en frodige, farverige haven. Mange blomsterarter er i stand til at trives i delvis sol og endda fuld skygge i områder som under store træer og våbenhuset hænger ud. Plantning en blanding af enårige og flerårige planter giver dig med dybde, tekstur og en vifte af farve i deres hjem landskab.

Etårige planter

Når den sidste frost er afsluttet, er det tid til at plante årlige blomsterplanter. Disse planter fut i din blomsterhave med lys farvet blomstrer fra foråret og indtil udgangen af efteråret. At finde det rigtige område at plante enårige er nøglen til voksende sundt blomster; nogle enårige kræver mere lys end andre til at producere deres blomster. Impatiens er fælles skygge-elskende årlige blomster du kan plante i din blomsterhave eller i containere. Fugtig, veldrænet jord er nødvendig for impatiens trives, sammen med delvis sol og skygge. Disse enårige er lige rigtige for områder under træer og verandaer hvor sollys er minimal.

Stauder

Stauder er ønskeligt i din blomsterhave for deres holdbarhed; en gang plantet, de kommer tilbage år efter år. Disse planter har brug for generelt falder vedligeholdelse i form af beskæring eller opskæring tilbage til at forberede dem på den hvilende vintersæson. Selvom generelt opfattes som Bladplanter med brede grøn eller grøn og hvid blade, sende mange hosta kultivarer op klynger af bell-lignende lys lavendel eller hvide blomster i sommermånederne. Disse blomster foretrækker fugtig jord og delvis sol, men kan også overleve i fuld skygge. Astilbe og blødende hjerte er andre stauder til delvis sol til let skygge.

Løg og knolde

Du kan plante blomsterløg i det sene efterår eller tidlig vintermåneder at producere en frisk afgrøde af foråret blomstrer i de første uger af April og maj. Påskeliljer og tidligt på sæsonen tulipaner er ofte nyttige, da de kan være færdige blomstrer på det tidspunkt træer har bladet ud. Du kan plante nogle løg og knolde i de tidlige forår måneder til sommer blomstrer. De skrøbelige blomster af de knold begonier kræver lidt lys sol til at vokse og faktisk ikke kan overleve i fuld sollys. Disse farverige blomster af hvide, lyserøde, gule og orange blomstre gennem sommermånederne. Efter den første frost, grave knoldene og gemme dem på et køligt sted indtil plantning igen i foråret.

Betydningen af sollys

Planter bruger energi fra sollys, sammen med vand, for at producere den mad, det skal vokse; Dette er fotosyntese. Styrken af eksponering af lys bestemmer plante og blomst vækst. Planter, der er i stand til at trives i delvis sol og skygge gøre det ved at udnytte sollyset modtaget fuldt ud; nogle af disse typer af planter bruge skygge for at undslippe varme temperaturer. Kontrollere mængden af solen modtaget på forskellige tidspunkter af dagen hele sæsonen for den mest præcise sporvidde af hvad der kan plantes.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com