Litchi voksende & frø plantning

January 17

Litchi voksende & frø plantning

Litchi-træet kaldes undertiden, litchi, laichi eller lichu. Det er en tropisk frugttræ indfødte til Kina. Lychee er en tætte, afrundede træ, der kan vokse op til 40 fod høje. Med omsorg og beskyttelse mod vinden, kan træet lychee dyrkes med succes i tropiske og subtropiske klima.

Plantning

Litchi træer kan være fremavlet af frø, men hybrid frøkilder vil ikke producere frugt. Hvis frugt ønskes, skal du bruge en ikke-hybrid frøkilde. Plantet fra frø, kan dit træ tage op til syv år at producere frugt.

Litchi træer bør plantes i slutningen af foråret efter alle faren for frost er forbi. Nyplantede træer behøver vand dagligt i de første par uger, indtil de er etableret. Bagefter skal de vandes kun når der er ingen regn for en længere periode.

Placering og jord

Litchi træ behøver fuld sol og økologisk rige, fugtig jord med god dræning. Træer i skyggelagte områder vil ikke producere frugt. Litchi træer har også brug for beskyttelse mod vinden. Nye vækst er meget delikat og kan blive beskadiget i selv en moderat vind 15 miles i timen.

Litchi træer foretrækker en sur jord. Litchi vil vokse i et pH 5,5 til 7,5 men gør bedst i den mere sure række 5,5 til 6,5.

Gødning

Litchi træer gør bedst med naturlige organiske gødninger fremstillet af kompost, tang eller tang. Kunstgødning kan nemt brænde trærødder og dræbe naturlige fødevarer web organismer som regnorme, der lever i jorden. Regnorme er gavnlige for lychee træ jord og bør tilføjes hvis ikke der allerede er til stede.

Kompost giver en naturlig og let tilgængelig kilde til kvælstof. Fuldt komposteret gødning kan bruges, men ikke rå gylle. Mulching leverer også nogle organiske komponenter til jorden.

Beskæring

Nyplantede lychee træer skal beskæres for at fjerne overskydende løv og hjælpe rodsystemet tilpasse sig i bevægelse. Fjerne blade fremmer frodige vækst. Beskæring efter høst stimulerer nye vækst og øger frugtproduktion i de følgende år.

Geografi

Litchi træer er hjemmehørende i den sydlige del af Kina og er almindeligt forekommende i Indien, Madagaskar, Bangladesh, Pakistan, Thailand, Filippinerne og i regioner af Taiwan, Vietnam og det sydlige Afrika. Lychee er bedst egnet til tropiske klimaer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com