Hvorfor er der så meget alger i min swimmingpool?

January 18

Hvorfor er der så meget alger i min swimmingpool?

Selvom swimming pool vedligeholdelse ikke er svært, kan ting undertiden gå skævt. Alger kan pludselig dukke op og blomstre selvom du fastholde dine vandet på en regelmæssig basis. Forskellige typer af alger kan forårsage en række symptomer i din pool vand. Hvis du undrer dig over hvorfor der er så mange alger i din pool igen undersøge hvor ofte folk bruger pool sammen med andre betingelser, der kan forårsage en ændring i vand kemi.

Typer

Flere typer af alger forårsage almindeligt problemer i swimming pool vand. Grønalger er den mest almindelige. Det kan dukke op pludselig når temperaturerne er varm og pools er ofte i brug. Det er en af de nemmeste pool alger problemer at behandle. Sorte alger er bane af swimmingpool ejere. Det har en hård, shell-lignende belægning, der klæber til pool overflader og skal være kraftigt skrubbes for at blive fjernet. Gule alger, også kaldet sennep alger, er også svært at fjerne, men kan fjernes med behandling. Lyserøde eller røde alger er ikke rigtig en alger men en svamp kaldet Paecilomyces lilacinus, der kan forårsage en slimet lyserød eller grå film i din pool.

Årsager

Selv hvis du vedligeholde din pool vand omhyggeligt, kan alger problemer udvikle når alger sporer transporteres ind i din pool ved regn, vind eller forurenet badetøj. Intense sollys, varme vejr og tilstedeværelsen af nitrater i puljen kan gøre betingelser perfekt for algevækst. Alger gør ikke kun bassinvandet ubehagelig, det kan blokere pool filtre og forårsage flere bakterievækst i vandet. Det øger også behovet for mere klor i din pool.

Behandling

For at fjerne alger fra din swimmingpool, første chok vandet ved hjælp af 10 gange mængden af klor der du almindelig brug. Dette bør være omkring 10 dele per million i frie klor. Køre din pool filter i mindst 24 timer for at tillade klor til at cirkulere gennem vandet. Brug en pool børste til at fjerne algerne fra pool vægge og gulv og vakuum pool overflader. Tilføje en kommerciel pool algaecide for at hjælpe med at dræbe algerne hurtigt. Fortsætte med at køre filteret indtil vandet er klart. Du skal muligvis børste vægge af pulje til flere på hinanden følgende dage til at fjerne alle alger. Retest bassinvandet og justere pH med saltsyre eller natriumcarbonat, hvis det kræves.

Forebyggelse

For at forhindre vækst af alger i din swimming pool, opretholde ordentlig vand kemi på ugebasis i varmt vejr. Sikre, at din filtreringssystem i god orden. Børste vægge og gulv af pool og vakuum ugentligt. Bruge en sol tæppe til at holde snavs ud af puljen. Skyl ud badetøj efter brugen for at undgå rekontaminering.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com