Vil en japansk ahorn vokse i en regn have?

January 20

Vil en japansk ahorn vokse i en regn have?

Regn haver er depressioner gravet ind i en landskab at fange regnvand og holde det på stedet i stedet for at lade det gå til spilde i en storm afløbssystem. En regn haven kræver planter, som optager store mængder vand, og japanske maples er træer med stor rodsystemer, der kan absorbere en stor del af vand. Dyrkede korrekt, gør de godt i regn haver.

Karakteristik af japansk ahorn

Japanske maples trives på en bred vifte af jord og klimaforhold. Deres tilpasningsevne gør dem ideelle for de fleste helst funktion i haven, herunder rain gardens. De udfører bedste med veldrænet jord tunge i organisk materiale. Heldigvis, disse er også ideelle jordbundsforhold for en regn haven. Japanske maples også producere rigelige leaf fall i efteråret, som kan være en velsignelse for en regn have af mulching af nærliggende planter eller kan være en hindring, hvis det forhindrer absorption under en regn begivenhed. Regn gartner bliver nødt til at holde øje med situationen i løbet af efteråret og afgøre hvorvidt eller ikke at rive.

Lerjord og regn haver

Hvis regnen garden er bygget på ler eller mudrede jord, som ikke flyder godt, er det dårlige nyheder for både funktionen regn-haven, der er at fange vand og filtreres den ned i grundvandsforekomsterne, og japansk ahorn, som vil drukne i stillestående vand, der ikke dræne væk. I disse situationer, mest regn gartnere installere et dræn rør dybt under regn haven og bland jord ændringer, som kompost og aggregat (f.eks. sand) på alle jord over afløbsrør. Dette giver mulighed for vand til at filtrere ned i jorden for flere fødder og tillader overskydende at dryppe i røret som nødvendigt.

Forsigtighed

Japanske maples ofte brug for filtrerede skyggen fra en nærliggende træ til at beskytte det fra blad scorch ved middagstid eller i den sene eftermiddagssol. Placeringen af regn haven med japansk ahorn inde bør planlægges i overensstemmelse hermed. Du kan ikke udelukkende afhænger af regn vand japansk ahorn, især for det første år det etablering af og under varme, tørre somre. I gennemsnit er japanske maples har brug for en tomme eller flere af vand om ugen til at trives.

Overvejelser

Japanske maples er bedst parret med skygge eller del-skygge understory planter i nærheden denne fordel, ikke kun fra den dappled skygge af japansk ahorn, men også fra træet baldakin, der nuancer japansk ahorn. Rødderne af japansk ahorn ikke er meget konkurrencedygtige, hvilket gør dem ideelle for andre noncompetitive planter egner sig til regn-haven.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com