Blomster til høj sol

January 22

Blomster til høj sol

Voksende blomster præsenterer gartnere med en række udfordringer, ikke mindst som er at beslutte, hvad du skal plante i områder, der er udsat for mange timers intens direkte sollys. Mens dette kan lyde som en ideel situation for de fleste planter, direkte sollys hurtigt udtørrer jorden og kan brænde nogle planter sarte dele. Andre, dog godt ganske og faktisk trives under sådanne betingelser, hvilket gør dem ideelle for klimaer, hvor der er lidt nedbør og en overflod af sollys.

Zinnias

Zinnias blev først opdaget i Mexico af den spanske, der ikke var imponeret over blomsten kaldes de "sygdom i øjet." I dag, fås zinnias i en regnbue af farver, der er så smukke i en vase, som de er i haven. Af de mange arter af zinnia er den mest almindelige Zinnia elegans, med dværg, mellemstore og høje sorter nu tilgængelige for hjemmet gartner. I nordlige klimaer, zinnia er vokset som en årlig, og det er nemt at starte fra frø, både indendørs og ud. Start frø indendørs et par uger før den sidste forår frost giver dem et forspring i haven, hvor de har brug for mindst 6 timer af direkte sollys hver dag. Afskårne blomster ofte for at holde planterne busket og mere produktive

Coneflowers

Også kaldet Echinacea, er coneflowers ideel til varme tørre steder hvor andre blomster kæmper. Medlem af kurvblomstfamilien, flerårig solhat blomstrer hele sommeren hvis brugt blomster er fjernet og går ikke til frø. Nye planter kan dyrkes fra frø, eller ved at dividere etablerede planterødder. Echinacea purpurea, eller rød solhat, er en af de mest almindelige sorter, men planten er også fås i andre farver, herunder hvid, gul og orange.

Daylilies

Daglilje, en hårdfør flerårig plante, vil vare i årevis med lidt pleje, så længe det er plantet i fuld sol. Mens det tolererer nogle lys skygge, vil det producere de fleste blomster, når de udsættes til mindst 6 timer af sollys hver dag. Daglilje ikke bør plantes tæt på anden vegetation, der kunne konkurrere med det for næringsstoffer og fugt, hedder filtypenavnet University of Minnesota. Daglilje rødder skal dybt løs jord, der indeholder masser af organisk materiale, såsom alderen gødning eller kompost. Planter opdelt i foråret vil ikke blomstre indtil den følgende sommer. Beskytte rødderne af unge planter om vinteren med en barkflis strimlet blade eller halm.

Russiske salvie

Ikke en kulinarisk urt, russiske sage producerer lang busket blomsterspyd, der ligner dem af lavendel anlægget. Dyrket som en flerårig plante i de fleste områder, det trives i direkte sollys og tolererer tørre forhold. Det vokser til 4 fødder med en 3-fod spredning, og blomstrer fra juli indtil tidlige efterår. Stilke skal beskæres i foråret når faren for frost er forbi til omkring 6 inches over jorden. Vand kun under ekstremt tørre perioder, som Russan sage ikke værdsætter klæg jord.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com