Kolde hårdføre staude blomster

January 22

Kolde hårdføre staude blomster

Hårdføre stauder, som pr. definition tilbage år efter år, vil overleve barske vintre---nogle selv uden barkflis eller anden beskyttelse. Nedadrettede, er ifølge Clemson University Extension Service, at mange vinter-hård stauder ikke vil trives i lange, varme somre. At vælge hårdføre stauder velegnet til dine betingelser vil øge chancerne for langlivede blomstrende planter i din værftet.

Jordbundsdække

Mange groundcover flerårige planter vil overleve hårde vintre og sprede hvert år. Alpine rock karse vokser 6 til 12 inches høj med tidlig forår, Rosa-hvide blomster; Det gør bedst i fuld sol. Fremragende til rock haver, rock karse supplerer en plantning af foråret pærer. Krybende floks lav vokser og blomstrer i måtter af blomster tidligt i foråret. Et hurtigt sprede flerårig, Krybende floks er tilgængelige i en vifte af farver. Tiarella, også kendt som skum blomst, foretrækker lyssky steder og sætter op pigge af lyserøde blomstrer i slutningen af foråret.

Buske/Bladplanter

En af de bedst kendte hårdføre stauder, basket-of-gold er et shrubby gule staude kaldes guldstøv. Det vokser op til 12 inches og blomstrer fra midten af foråret gennem tidlig sommer. Det har brug for fuld sol og tør, veldrænet jord; Ifølge North Dakota State Extension Service kan mange hårdføre stauder root rot i dårligt drænet jord. En anden staude, blå dogbane der er sol-elskende, blomstrer tidlig om sommeren med lys blå blomster på 3-fods planter.

For skyggefulde områder, den store-bladet ligularia, også kendt som golden Brandbæger, blomstrer med daisy-lignende blomster i grønne klumper. En anden hårdføre staude, Mandstro blomstrer med blå og grå-grønne blomster begynder i midten af sommeren. Mandstro kan vokse op til 4 fod, med store, attraktive blade; Det foretrækker fuld sol. Gayfeather, også kendt som liatris, tiltrækker sommerfugle og bier; Det har græsklædte løv og blomster i sensommeren med flagrende pigge af pink, lilla eller hvide blomster.

Skygge-Tolerant hårdføre stauder

I skyggefulde haver, astilbe blomstrer tidlig om sommeren og vil vokse fra 1 til 4 fod høje. En lille og temmelig hårdfør staude, der vil vokse næsten overalt er yarrow---det vokser vildt i mange områder af landet og vil blomstre og igen blomstre i de barskeste betingelser. En anden klassisk staude, blødende hjerte er langt mere hårdfør end dens sarte blomstrer antyder. Det gør godt i skyggefulde områder og overlever i år hvis veletableret. Penstemon, populær i mange nordlige haver, er tilgængelige i mange farver og sorter---tjek for skygge tolerance for de sorter, du vælger.

Høje Bloomers

Veronica, undertiden kaldet Ærenpris, blomstrer tidlig om sommeren og findes i flere varianter. En anden blå staude med bemærkelsesværdige hårdførhed er kan nat salvia; det vokser op til 3 fødder og blomstrer hele sommeren. Hvis du elsker foxgloves, men de vil ikke overleve i dit område, prøve Stormhat---sætter det op høje spir sent på sommeren med dybe blå blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com