Kan du plante stiklinger af et pæretræ?

January 24

Kan du plante stiklinger af et pæretræ?

Folk har længe værdsat pærer. I 1.000 f.kr. betragtes den græske historiker Homer pærer en gave fra guderne. Deres popularitet fortsatte, og af 300 f.kr. grækerne formerings forskellige sorter af de træer, der producerer dem.

Stiklinger

Podning er den mest almindelige måde at udbrede pæretræer, men nogle bestræbelser udnytte stiklinger. North Dakota State University udvidelse rådgiver tager terminal stiklinger ca 6 til 9 inches lang. Terminal stiklinger er grene med en ende bud over hvilket ingen vækst foregår indtil næste sæson.

Formering

Ifølge NDSU forlængelse, en halv-og halvt kombination af sphagnum tørv og sand normalt fungerer godt som en vækstmedium. Alternativer omfatter perlite og vermiculit. Vækstmedium skal være fri for patogener og give stiklingerne fysisk støtte, fugt og ilt i de rigtige mængder. Den afskårne ende er dyppet i en rode hormon og derefter placeres i et godt afdrypning medium, der giver god luft flow. Stiklinger skal indsættes i medium lige langt nok til at sikre korrekt støtte.

Tips

University of Illinois udvidelse anbefaler at holde stiklinger fugtig af omslutter beholderen i en plasticpose. Udvidelsen bemærker også, at ældre sorter af pæretræer lettere formeres ved stiklinger. De mest succesfulde stiklinger er grønne dem taget fra nye foråret vækst.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com