Den kogende punkt af vakuum destillation

January 29

Kemi labs bruge en enhed kaldet en rotationsfordamper, eller rotovap, til at gælde en blanding vakuum under destillation. Dette reducerer kogepunktet for væsker, så det bliver lettere at fordampe. Du kan bestemme kogepunkt flydende ved reduceret tryk ved hjælp af en formel kaldet Clausius Clapeyron relation.

Damptryk

Hvis du hældte en væske i en container derefter forseglet det, vapor ville indsamle over væsken som det fordamper; på et tidspunkt ville vapor nå mætning, et balance punkt hvor mængden af dampe ophører med at ændre fordi fordampning og kondensering annullere hinanden. Partialtrykket af damp på dette punkt kaldes damptryk. De mere flygtige en flydende-- eller mere let det fordamper – jo højere damptryk det vil opnå ved en given temperatur.

Kogepunkt

Som temperaturen stiger, så gør damptryk. Væsker koger når deres damptryk er lig med det omgivende atmosfæriske tryk. Hvis du reducerer barometerstanden, vil du også reducere kogepunktet. Hvis du tager en skål med vand og nogle brænde til toppen af Mt. Everest, vil du finde vandet vil koge ved en lavere temperatur end ved havoverfladen.

Vakuum

Der er ingen grund til at trek op Everest at se denne fænomener på arbejdspladsen. Hvis du har adgang til udstyret i et kemi laboratorium, kan du anvende vakuum og måle nedgang i kogepunkt for dig selv. Du kan også forudsige kogepunkt ved hjælp af Clausius Clapeyron: ln (P2 / P1) = (Hvap / R) ((1/T1) - (1/T2). I ligningen,, P1 er damptryk ved nogle kendte temperatur og tryk--som atmosfærisk tryk-- og T1 er den tilsvarende temperatur. P2 er det nye pres når vakuum er anvendt, R er en konstant, og Hvap er mængden varmeenergi skulle fordampe en given mængde væske. Også huske at ln er en forkortelse for naturlige log, en knap kan du finde på din Lommeregner.

Termodynamiske Data

Clausius Clapeyron er nyttig, fordi det gør det muligt at beregne drop i kogepunkt baseret på tabeller termodynamiske oplysninger, som er bredt tilgængelige. Mange kemi lærebøger, for eksempel, vil liste over Hvap for en række stoffer på listerne. Du kan også finde denne slags oplysninger for mange kemikalier online.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com