Virkningerne af NACL på rødbeder

February 1

Virkningerne af NACL på rødbeder

Rødbeder, også kendt som roer, er en af de få planter, der vokser acceptabelt godt i jord høj i salte, som omfatter NaCl, den kemiske forkortelse for natriumchlorid eller bordsalt. Familien sukkerroer, hvis slægten omfatter også sukkerroer, Swiss chard og quinoa, udviklet sig fra havet sukkerroer. Denne plante vokser vildt langs kysterne af Middelhavet og Atlanterhavet bredden af Nordafrika og Europa.

Historie

Havet sukkerroer vokset vilde i mange århundreder. Som romerne og grækerne dyrkede havet sukkerroer i bedre jord, fandt de, at den tynde rod på havet roer faktisk blev større. De brugte små rødder for lægemidler forbindelser, men rødderne blev tykkere, de tidlige avlere fandt, at de kunne spise roden. Det var ikke indtil den 1550s, at den større, runde roer blev nævnt i litteraturen. Nu dyrkes roer i mange steder, selv i jord, der indeholder lidt salt.

Overvejelser

Naturlig nedbør bærer få, om nogen, mineraler og mennesker hvis klima giver nok nedbør til at overrisle deres køkkenhaver typisk behøver ikke at overveje mængden af salte i havejord, især når de dyrker roer. Regnen vasker alle eksisterende salte dybere ned i jorden, flytte dem væk fra planternes rødder. Roer har en lang pælerod med et par små rødder, der strækker sig fra hanen, så som salte synke i jorden, mængden salt, roer slås med afslår.

Jordtyper

Jord med store mængder salt kaldes sodic jord og deres struktur har indflydelse på om rødbeder kan vokse med succes i jorden. Mens roer tolerere højere niveauer af salt end andre planter, behøver deres rødder en løs jord for at vokse runde. Roer vokset i tunge, vokse tætte jord sjældent til deres potentielle størrelse fordi jorden også begrænser til roden. Overdrevent salt jord også tendens til at skorpe og hærde, yderligere reduktion af roer evne til at vokse godt.

Salt i roer

En halv kop usaltet kogte rødbeder indeholder 65 mg natrium, som er høj i forhold til usaltet kogt majs, som har kun 1 mg natrium. Halv kop usaltet kogt rødbede grønne indeholder 174 mg natrium, som er høj sammenlignet med de fleste andre frugter og grøntsager, der angiver, at bladene af roer gøre et effektivt stykke arbejde af coping med salt i jorden.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com