Kan jeg bruge imprægneret træ til at gøre vegetabilsk højbede?

February 3

Kan jeg bruge imprægneret træ til at gøre vegetabilsk højbede?

Haven højbede tilbyde gartnere mange fordele. De forbedre dræning, indeholder kun god jord, er varmere og løfte planter tættere på solen. Beslutte hvad de skal bygge din højbede ud af kan være en udfordring. Træ er ofte den billigste og mest attraktive mulighed men stå ikke op til insekter, svampe og elementer i meget lang tid. Trykimprægneret tømmer varer til længere, men kan indføre skadelige kemikalier i din have.

Økologisk behandlinger

Træ er almindeligt angrebet af svampe, bakterier og insekter og også forvitret af elementerne. Konserveringsmidler forsøger at forpurre disse naturlige processer for at gøre træ holder længere. Der er to typer af behandlet træ: disse blev behandlet med uorganiske kemikalier og dem, der er behandlet med organiske kemikalier. Organiske kemikalier omfatter creosot og pentachlorphenol. Disse organiske konserveringsmidler der betragtes som usikre og ikke generelt er tilgængelige for offentligheden. Det betyder ikke de ikke ender i din have. Jernbanen bånd er behandlet med creosot, en destilleret form af stenkulstjære, og er ofte genanvendt til brug i landskabet.

Uorganiske konserveringsmidler

Uorganiske konserveringsmidler omfatter kromaterede kobber arsenate, ammonium kobber arsenate og syre kobber chromat. CCA var den hyppigst anvendte uorganiske konserveringsmiddel indtil januar 2004 når EPA forbød anvendelse i bolig tømmer. CCA-behandlet tømmer har en grønlig farvetone og indeholder arsen, som kan sive ned i jorden eller få på din hud, hvis du kommer i kontakt med træ. Træet blev aldrig bestilt ødelagt, og i virkeligheden, i 2011, CCA er stadig lovligt at bruge på ikke-beboelse tømmer. Alkalisk kobber kvaternære er en nyere, uorganiske konserveringsmiddel betragtes som sikre af EPA til brug i haver.

Farerne

Fordi tømmer behandlet med CCA varer så længe, er det ofte indsamlet fra ældre strukturer og solgt som skrot træ. Selv på gammelt træ, kan arsen overføres fra træ til hænder og tøj. Det kan også blive indåndet med savsmuld som du skære og bore huller til din højbed. Arsen kan sive ned i jorden så godt. Det gør ikke normalt leach for langt væk fra træet, men det er ringe trøst i et begrænset tidsrum af et højbed. Begge CCA - og ACQ-behandlede tømmer indeholder kobber, som kan vende træet grønlig. Hvis du ikke er sikker på, om træ du har købt er blevet behandlet med CCA, er det bedst ikke at bruge den.

Alternativer

Hvis du ikke ønsker at risikere at risikoen for kontaminering fra behandlede tømmer, er der alternativer. Ubehandlet cedertræ og redwood er stærke og rot-resistente. Aske blokke, sten eller mursten er muligheder. Syntetisk træ, fremstillet af genvundet plast, kan blive dyre men tilbyder udseendet af træ med ekstra holdbarhed.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com