Hvad kan du gøre for at fremskynde væksten af gulerødder?

February 4

Gulerødder er solide rodfrugter, der vokser bedst i løs, fugtig jord. Disse rodfrugter vokse i en række størrelser og farver med fast loebetid og vækstsæsoner. Gartnere kan ikke tvinge gulerødder til at vokse hurtigere men kan tilskynde til den bedste mulige vækst for tidligere høst.

Forfaldsdatoer

Alle grøntsager vokse med specifikke loebetid, som måler længden af tiden fra såning til modne frugt eller vegetabilsk produktion. Gulerod modenhed datoer spænder fra 50 til 75 dage, afhængig af sort, eller række gulerod.

Sæson

Start gulerødder i det tidlige forår, før sidste frost, at sikre den tidligste sæson og hurtigste høst muligt. Pamela J. Barrett af Ohio State University udvidelse bemærker, at gulerødder modne bedste på 60-70 grader Fahrenheit og anbefaler plantning frø, så snart jorden tør i foråret. Vælg hurtig gulerod kultivarer som Baby Spike, Minicor og sødme til hurtig vækst og en tidlig høst.

Site og jord

Give gulerødder de bedste site og jord for hurtig, glat og saftige vækst. Vælg en åben, flad plot med fuld solskin og god luftcirkulation. Tur 3 til 4 inches af organisk kompost ind i top 8 til 10 inches af jord gennem plot at give gulerødder løs, fugtig jord. Gulerødder bliver forkrøblet og bøjet i stramme eller dårlig jord. Tilføj 5-10-10 gødning til en hurtigere start.

Pleje

Gulerødder kræver konsekvent fugt for vækst og udvikling. Vand plot med 2 til 3 inches af vand hver uge og bruge 2 inches af organisk kompost på jorden til at holde det fugtigt. Barkflis også begrænser weed vækst, for at give gulerødder sundere konkurrence-fri voksende situationer.

Høst

Gartnere kan ikke manipulere eller styre en gulerod afgrødens vækst til fuld modenhed, men kan styre høst gange. Begynd gulerod høsten, når rødderne når 4 inches i længden for en tidligere høst og juicier, sødere grøntsager. Høst gulerødderne på nødvendigheden af gennem sæsonen; gulerødder lagre i jorden gennem sommeren med fortsatte vanding.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com