Hvordan at rengøre en hvid linned dug

February 4

Linned, lavet af hør og brugt tusindvis af år før bomuld, er et relativt holdbart stof, der generelt frigiver pletter godt. Af disse grunde er det en standard stof anvendes til duge, servietter, dækkeservietter, Bordløbere og andre dækketøj. Syntetisk sengetøj blandinger behøver som meget Strygning, men de mere stædigt hænge på pletter. Det er forholdsvist nemt at holde din hvide linned dug ser rene og friske uanset om det er gamle eller nye.

Instruktioner

Forbehandling pletter

•Pretreat pletter så snart du kan--øjeblikkeligt hvis muligt. De længere pletter forblive på den din hvide linned dug, de mere vanskelige de er at fjerne. Husk at undersøge hele dugen, herunder den del, der hænger fra tabellen. (Dette område ofte opfanger pletter fra servietter.)

Anslag dysefastgørelsen skrabe nogen mad fra pletten før du pre behandle den.

•Præ-behandling pletter ved hjælp af en kommerciel enzym rensemidler såsom råbe eller Spray 'N Wash Enzymerne i disse produkter er sikre på linned og er designet til at nedbryde enzymerne i de fleste fødevarer pletter. For oliebaserede pletter, såsom nogle lavet af fedt eller læbestift, bruge et opløsningsmiddel-baseret pletfjerner, såsom Goof Off.

•For at fjerne stearinen, skrabe ud så meget af voks, som du kan. Placer papirhåndklæder på begge sider af stoffet; gå over voks med et varmt jern indtil papirhåndklæder absorbere smelter voks. Fortsætte med at bruge friske papirhåndklæder indtil alle voks er blevet fjernet. Behandle eventuelle resterende pletten med en enzym pletfjerner.

•Brug aldrig klor blegemiddel, som forårsager linned til gul. Aldrig sættetid dine hvide linned dug i barske kemikalier som ammoniak, eller udsættes for sure rengøringsmidler, såsom eddike; disse svække fibrene og kan ødelægge stoffet.

Vask dugen

•Efter pre behandling af pletter, fylde vaskemaskinen halvvejs med varmt vand; slå det derefter fra. Tilføje en enzym vaskemiddel, såsom Era eller Biz, og lad den vaskemiddel opløses. Nedsænkes den hvide linned dug i det varme vand.

• Lad dugen lægges i blød i sæbevand i mindst otte timer, helst natten.

•Når du er klar til at vaske dugen, finish, fylde vaskemaskinen med varmt vand. Sørg for der er masser af vand, fordi linned absorberer vand under vaskeprocessen.

•Wash på en kort cyklus for at beskytte det hvide linned fra unødig slitage. Overnight iblødsætning vil faktisk begyndt rengøring linned, så en regelmæssig cyklus ikke er nødvendig. Brug ikke flydende blødgøringsmidler i vask.

•Køre den en ekstra skylning; den ekstra cyklus fjerner alle sæbe og pletter remover rester og hjælper med at forhindre gulfarvning og "alder steder."

•Kontrollér dug for at sikre alle pletter kom ud. Hvis nogen pletter, Gentag alle trin og rewash af dug. Nogle pletter er stædig, og du kan være nødvendigt at holde på det to eller tre gange for at få dugen helt ren.

Tørring og opbevaring af dugen

•Line tørre den hvide linned dug; Hvis du kan, tørre det i solen. Et godt alternativ er at lægge dug ud flad på et frotté håndklæde, og forme det før det tørrer. Tør ikke linned i tørretumbleren; varmen i tørretumbler Plantesafter fugt fra linned, gøre det sprødt og reducere dens holdbarhed.

•Hvis du skal jern dugen, stryge det på en lav indstilling, mens det stadig er lidt fugtige. Spray stivelse kan bruges på hvide linned uden gulfarvning og farvning af stof.

•Opbevar dug i et tørt, velventileret, cool område. Fordi folder nedbryde fibrene, gemme dugen ved at hænge den eller rullende det omkring syrefri silkepapir. Hvis du gemmer dugen for lang tid mellem bruger, lejlighedsvis flytte det ved at rulle den i modsat retning eller re draperinger det på bøjlen.

Tips & advarsler

  • Hen til ren hvid linned servietter, bruge den samme metode beskrevet for hvide linned duge. Når gemme bleer, fold dem omhyggeligt omkring syrefri silkepapir, pas på ikke for at krølle dem. Fordi vintage sengetøj er normalt mere skrøbelige, bruger ikke dem på bordet, mens mad og drikke serveres. Hvis du gør, men arbejder metoden ovenfor skitserede på vintage sengetøj samt. Hvis din linned er en skrøbelig antik, hånd vaske det i en blid arkivering-grade sæbe, såsom flydende elfenben sæbe eller Castilien sæbe flager. Linje tørre dugen og gemme det i et køligt, tørt område med masser af ventilation til at undgå meldug.
  • Blæk kan være yderst vanskeligt at fjerne, da forskellige slags blæk kræver forskellige typer rengøringsmidler. Hvis dugen er plettet med blæk, konsultere en professionel renseriet til den passende form for plet fjernelse agent.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com