Bedste Apple & fersken til nordlige Californien

February 7

Bedste Apple & fersken til nordlige Californien

Med tusindvis af ferskner og mere end 6.000 sorter af æbler---kan 250 Red Delicious apple varianter alene---picking træer for din orchard være en smule overvældende. Ikke bare snuppe noget fra haven del af discountbutik ned ad vejen. Først, så tjek din lokale Californien landbruget udvidelse Service office. Det kan hjælpe dig med at vælge hvilke sub sorter af disse standard æble og fersken sorter vokser bedst i din region i Californien.

Standard æblesorter

Fuji sorter er en sød sort, der gemmer godt. De har brug for sollys og kølige temperaturer og er fremragende bestøvere for andre æblesorter. Den Gala apple er et tidligt på sæsonen, mellemstore, gul til grøn sort med god smag, der kan dyrkes med Golden Delicious sorter uden cross-pollinating. Golden lækre træerne producerer en stor gul til grøn frugt, der gemmer godt, men er let stødt. Granny Smith æble, en anden grøn til gul sort, er sprød og syrlig hvis høstet tidligt. Høstet senere, er Granny Smiths mere sød. Gravensteins er en mellemstore grønlig-gul æble med røde striber. De er bedst, når fuldmodne og gøre gode tærter og saucer. Gravensteins gemme og sende dårligt og ikke Cross-bestøve; deres pollen er sterile.

Red Delicious æbler er solid rød; nogle kan have lyse grønne striber. De har en mild smag, gemme godt og gøre god spise æbler. En anden rød sort, Rom skønhed, kommer i flere stammer, herunder Taylor og lov. De producerer senere på sæsonen og kræver beskæring for maksimal planteavl. Roms skønheder er fremragende bagning æbler. Jonagold, en Jonathan/Golden Delicious hybrid, producerer en sprød, saftig gule frugter, der egner sig til næsten alle formål. Braeburn sorter producere store eftersæson afgrøder. Frugten er sprød og tangy, men mindre tærte end mange andre grønne æbler. Moden Braeburns er grøn med en mørk rød blush og gemme godt.

Nonstandard æblesorter

Nogle sorter af æbler ikke så flot, produktive eller så høj kvalitet som standard sorter, men modnet i din baghave, de kan spises lige fra træet eller skåret op i tærter. Vista klokke og Paulard producerer en hvid-fyldig frugt, der gemmer godt. Jerseymacs er stor og rød, svarende til en Macintosh, men fastere. Akanes ligne Jonathans, men modner tidligere og gøre fremragende juice eller frisk frugt. Mens Jonathans ikke er særlig velegnet til det nordlige Californien, er Akanes. Jonamac indfanger den søde-tærte, saftige kvaliteter af Jonathan, men dens farve er lysere, og det har en længere holdbarhed.

Sygdomsresistente æblesorter

Enterprise æbler producere store, sprøde, sygdomsresistente frugt i områder, hvor apple sygdom kan være et problem. Frugten er mørke rød over en gul-grøn baggrund. Sorten Florina modstår apple skurv og producerer en rødlig-lilla, sød og syrlig frugt sent på sæsonen. Frihed og Goldrush træer er også eftersæson sorter, der producerer store frugter. Frihedsrettigheder er mere mild i smagen, mens Goldrush træerne producerer en syrlig frugt. Uberørte er en syrlig gul sort, der modstår skurv, brand skimmel og meldug.

Jonafrees er en mid sæson producent med en ujævn farve, men har også en ganske pæn smag når den er moden. Liberty sorter er nogle af bedste af de resistente æbler, producerer en tung afgrøde med stor stribet frugt, hvis tyndet tidligt. Prima, rød gratis og Williams stolthed er alle tidlige sygdomsresistente sorter; Williams stolthed producerer en dejlig stribet frugt og er en af de mest resistente af flok.

Antikke æblesorter

Ældre sorter af æbler har tendens til at være mere hårdføre, hvis ikke så attraktive, som de moderne standard sorter. For din orchard rentabilitet, standard sorter kan være mere egnet, men for et par træer til din baghave, antikviteter kan være dejligt, producere alle i lækker moden frugt skal du nogensinde. Antikviteter dyrkes i det nordlige Californien omfatter Rhode Island grønnere, Staymen Winesap, Arkansas sort, rød Golden, Newtown Pippin, sort kvist, Cox's Orange Pippin, E. Spitzenburg, Sierra skønhed, Wagner, Baldwin, Northern Spy, Winesap, Smith Cider, McIntosh og vinter banan.

Fersken sorter

Ligesom æbler er der bogstaveligt talt tusindvis af sorter af ferskner vokset over hele verden. Disse sorter trives godt i en bred vifte af Californiens mange mikro-klimaer. Spørg din lokale Udvidelse agent for den bedste form for dit område. Efteråret guld, Babcock, La Feliciana og Springcrest producerer mellemstore frugt. Fay Elberta, Forty-Niner, Loring, O'Henry, Rio Oso perle, Veteran og Suncrest er alle store freestone ferskner. Earligrande, Redhaven og Springcrest er semi-freestone typer.

En populær Californien klamrer fersken sort, indisk blod, er en syrlig og frodig rød fersken. Sorten Fairytime producerer en stor, fast gule frugter med fremragende smag. Nektar forskellige frugt er pink med hvidt kød. Veteran, Loring og La Feliciana er mere resistente end de fleste af de andre typer. Lovell Peach rodstok giver en base for podning fersken sorter, der ikke kan tåle våd vinter jord. Lovell rodstok håndterer de kystnære områder bedre end de fleste andre fersken sorter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com