Vil solsikker holde rådyr fra at spise min have?

July 26

Vil solsikker holde rådyr fra at spise min have?

Hjorte er et alvorligt problem for gartnere i de fleste voksende zoner på tværs af USA. Disse dyr forårsage ofte alvorlige bladtab af træer, buske og blomster, skader, der kan blive fatal, hvis venstre ukorrigeret. Situationen er vanskeligere at rette, som hegn og andre kontrolmetoder er dyre og har tendens til at være ineffektiv. I stedet, avlerne skal se at plante blomster og planter, der er uinteressante at hjorte. Solsikker, en fælles valg til haven, er ikke et ideelt valg.

Solsikker

Solsikker (Helianthus annuus) er et udbredt blomst i haver og i snit blomsterindustri. Der er mere end to dusin sorter, hvoraf hver vil producere en blomst med fed farve og ru grønne stængler. Disse planter er bedst ved en god dræning, næringsrig jord og har flere timers sol om dagen. Selv om solsikker er normalt hårdføre, er de undertiden spist af hjorte. Hvis du er bekymret for hjorte skader, er der bedre muligheder.

Buske

I stedet for solsikker, bør du kigge efter planter, der kan modstå hjorte skader. Der er mere end et dusin buske, der passer til dette lovforslag, herunder butterfly bush (Buddleia davidii). Disse anlæg er hurtig, hårdføre avlerne, der producerer lilla blomster og blanke grønne blade. Butterfly bush gør bedst i Zone 5 til 10 og foretrækker et område med delvis til fuld sol med godt afdrypning jord. Som navnet antyder, vil det tiltrække mange sommerfugle. Yderligere valgmuligheder omfatter den fælles Buksbom (Buxus sempervirens), amerikansk kristtorn (Ilex opaca), arrowwood viburnum (Kvalkved dentatum) og bayberry (Myrica pensylvanica).

Træer

I stedet for solsikker, som ofte vokser være 5 eller 6 fod i højden, kan du overveje at plante et lille træ. Der er næsten en halv snes træsorter, som vil modstå hjorte, og de fleste af dem vil gøre godt i en bred vifte af voksende zoner. Den amerikansk kristtorn (Ilex opaca) kan dyrkes som en busk eller lille træ, og er ideel til at tilføje farve til en have året rundt. Det gør bedst i Zone 5 og Zone 6 og vil vokse til en maksimal højde på 30 fod. Yderligere valgmuligheder omfatter papir-Birk (Betula papyrifera), Colorado blå Gran (Picea pungens) og rød fyr (Pinus resinosa).

Blomster

Der er flere dusin blomst muligheder, der vil gøre godt mod rådyr. Blandt dem er begonia (Begonia pendula), en plante, der producerer store, dristigt farvede blomster i gule, orange, pink, hvid og rød. Begonier nå en maksimal højde på 15 inches og er ideelt for plantning langs grænserne, i altankasser og i containere. Andre valgmuligheder omfatter fig Ranunkel (Ranunculus ficaria), angel's trompet (brugmansia), snapdragon (Antirrhinum majus) og Forglemmigej (Myosotis sylvatica), som er alle hjorte-resistente. Hvis du ønsker for at dyrke blomster fra pærer, overveje efteråret crocus (Colchicum), vintergækker (Galanthus nivalis) og påskeliljer (Narcissus).


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com