Hvordan fortæller jeg hvis en plet er baseret på olie eller vand?

February 23

Hvordan fortæller jeg hvis en plet er baseret på olie eller vand?

At identificere en plet er det vigtigste skridt i at behandle den. Pletter er groft inddeles som enten vand - eller oliebaseret, ifølge museet Conservation Institute. Disse nedbryde yderligere i underkategorier såsom tannin - og protein-baserede pletter. Derudover flere pletter betragtes som en kombination af begge. Adresse olie fjernelse først, går videre til dye eller pigment senere. Der er flere måder at bestemme oprindelsen af en plet. I sidste ende, hvis du undlader at identificere en plet, behandle det som en kombination pletten for de bedste resultater, foreslår Kansas State University forlængelse.

Instruktioner

•Mærk pletten, hvis det er stadig fugtigt at røre. Oliebaserede pletter kan føles fedtet på fingrene. De synes også skinnende i nogle tilfælde. Fælles oliebaserede pletter omfatter automotive fedt eller olie, salatdressinger og olier, bacon fedt, mayonnaise, og kroppen cremer og olier.

•Smell pletten. Dette fungerer bedst med nye pletter. Gamle, tørrede pletter kan miste deres lugt eller ændre, så du ikke nemt kan genkende dem. For eksempel, gamle oliepletter er tør at røre, men udvikle en dårlig lugt, ifølge Ohio State University forlængelse.

•Look på plettens farve og placering. Disse faktorer giver gode fingerpeg. For eksempel, vises mad pletter ofte på forsiden af skjorter eller området lap bukser. Sved pletter opstår omkring nakke og armhuler. Pletten farver undertiden forandring som de tørre eller alder. Dette omfatter gamle lemonade pletter, der udvikler en rustfarvet udseende meget gerne kaffe eller te på grund af carmelized sukker findes i alle tre produkter. Et andet eksempel er mayonnaise, som tager på en gullig farve, når det tørrer på stof.

Tips & advarsler

  • Undgå at bruge varmt vand på uidentificerede pletter, da dette forårsager nogle pletter at indstille, ifølge Kansas State University.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com