Hvordan at slippe af tomat orme

February 24

Støder en tomat orm, også kendt som en tomat hornworm, for første gang kan være lidt foruroligende. Tomat hornworm er ikke faktisk en orm, men en lys-grøn larve, der kan vokse op til 4 inches lang, med en horn-lignende vækst fremspringende fra dets bagerste ende. Skader forårsaget af tomat hornworm typisk begynder i midsommer og--på grund af størrelsen af denne skadeorganisme--skaden kan være alvorlige.

Instruktioner

•Prevent tomat orme i haven ved grundigt rototilling sengen efter hver høst, parceller især, hvor tomater, auberginer, peberfrugter eller kartofler har været dyrket. Vingerne af rototiller vil ødelægge enhver orme eller pupper, der forbliver i jorden.

•Pick tomat orme ud af planterne i hånden. Hånd-picking er den enkleste og mindst dyre løsning. Kigge efter hornworms tidligt om morgenen eller i skumringen, når de er nemmest at finde. Skær skadedyr i halvdelen med din have sakse eller fyld en spand med vand og droppe orme i at drukne dem.

•Spray de inficerede planter med biologisk insektmiddel Bacillus thuringensis eller kemiske produkter, der indeholder permethrin, carbaryl eller spinosad. Anvende insekticider efter fabrikantens anvisninger.

Tips & advarsler

  • Snyltehvepse er en naturlig fjende af tomat-hornworm. Hvis du kan se hornworms i din have, hvis ryggen er beklædt med små hvide æg, forlade dem på anlægget. Når hvepse dukke op, de vil lægge flere æg i flere hornworms og tomat skadedyr naturligt vil udryddes.
  • Tobak-hornworm er ofte forveksles med tomat-hornworm. Tobak hornworm har syv hvide linjer løber skråt på hver side og dens horn er røde og buet. Tobak hornworm er larver af sphinx møl. Tomat hornworm har V-formede linjer på dens sider og en lige, sortbrune-blå horn. Det er larver af hawk-moth. Behandling at udrydde både skadedyr er den samme.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com