Kan jeg bruge æteriske olier til at dræbe Spider mider på mit anlæg?

February 27

Kan jeg bruge æteriske olier til at dræbe Spider mider på mit anlæg?

Spider mider skade planterne ved at suge saft fra dem, forårsager blade til gul, tørt og falder af. Derudover frugtbærende planter, der er befængt med spider mider give ikke så meget frugt, og de producerer frugt er mindre. Heldigvis, nogle æteriske olier har evnen til at afværge eller dræbe spider mider. Effektive olier omfatter citron, eucalyptus, pennyroyal, pebermynte og rosmarin.

Fordele

Æteriske olier indebærer ikke de samme sundhedsrisici for mennesker og andre dyr, konventionelle pesticider. Den kemiske struktur af visse urter som rosmarin, pebermynte og timian lader ekstrakter sagtens indtaste hjerner af spider mider og andre fejl. En gang i hjernen, olierne blande sig med det enten ved at blokere visse molekyler eller over stimulere dem. Høje doser af nogle olier kan endda ødelægge et insekt nervesystemet, ifølge entomolog Murray Isman fra University of British Columbia. Mennesker og andre dyr har ikke de samme molekyler i deres hjerner, så ekstrakter ikke skader dem. Derudover insekter synes ikke at udvikle en tolerance over for de kemikalier, der findes i æteriske olier, og æteriske olier er bedre for miljøet end traditionelle pesticider er. Da æteriske olier er allerede udbredt som dufte og aromaer i hele verden, er mange relativt billigt at købe.

Ulemper

Æteriske olier har potentiale til at skade nogle planter, som kan gøre dem uønsket at nogle gartnere. Plante skader kan skyldes de aktive ingredienser i olier, men det kan også skyldes andre ingredienser blandet med olier, urenheder i vandet, dårligt blandet formuleringer eller anvendelse af overskydende æterisk olie. Plante skade kan være kosmetisk, snarere end livstruende.

Ansøgning

For at afskrække spider mider, anbefaler professionel aromatherapist Cher Kore blande en eller to dråber æterisk olie med 1 tsk uparfumeret Castilla sæbe og om 6 ounce af vand i en sprayflaske. Ryst og spray over anlægget. Du kan også anvende et par dråber æterisk olie til Haveudsmykninger og andre steder, siger hun, men anvende ikke ren olie direkte på planter.

Kammerater

Plantning dild i nærheden af salat, kål, løg, sukkermajs og agurker vil hjælpe med at holde spider mider fra disse afgrøder. Plantning koriander eller koriander nær spinat, anis eller kommen vil hjælpe afskrække spider mider fra disse planter. Du kan også lave en te fra koriander og spray det på dit anlæg til behandling af planter, der allerede er inficeret.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com