Sådan Care for en Aechmea plante

February 28

Aechmea er en slægt i bromeliad familien fra tropiske Amerika. Disse planter er nemme at passe som potteplanter og kan dyrkes i haven i frostfrit områder. Aechmeas er også kendt som urne planter, fordi de vokser som en tragtformet roset af blade. De stive blade har tandede kanter og er meget varierende mellem arter. Nogle aechmeas er ren grøn, mens andre er sølvskinnende grå med bands og pletter. Ligesom de fleste bromeliads absorbere aechmeas vand og næringsstoffer fra en pulje af vand fanget af deres blade og ikke gennem deres rødder.

Instruktioner

•Sæt din aechmea bromeliad på en lys placering i hjemmet, såsom en syd - eller vestvendt vindue, der modtager indirekte solskin. Vælg et sted med en minimumstemperatur ikke er lavere end 60 grader Fahrenheit.

•Kapacitet din aechmea ved at holde puljen af vand fanget i sin fulde krone. Slå dit anlæg op og ned at rydde ud i vandet hver tredje måned. Dette forhindrer rådner og fjerner enhver mineral oprustning. Vand jorden i dens pot, kun når det er næsten helt tørre og lad det dræne fuldstændigt.

•Fertilize din aechmea i de varme sommermåneder med flydende gødning fortyndet til 1/3 af den anbefalede styrke. Anvend gødning en gang hver sjette uge. Du kan også gøde din aechmea af dug bladene med fortyndet gødning.

•Repot din plante, når dens rødder har helt fyldt beholderen eller hvornår det er blevet topstyret. Bruge en pot kun en størrelse større end originalen, som for meget jord er tilbøjelige til at blive vandlidende. Brug en tørv-baseret kompost blandet med 1/3 bark chips og 1/3 perlite eller skarpe sand.

•Overvåge din aechmea for tegn på skala insekt angreb. Skjoldlus ligne små rejst buler eller skalaer på bladene. Behandle skala ved at male dem direkte med sprit eller en systemisk insektgiftspray.

Tips & advarsler

  • Tilskynde din aechmea til blomst ved dræne vandet fra sin krone og placere det i en forseglet plasticpose sammen med en moden apple i 10 dage. Apple vil frigive ethylen gas, der udløser blomstring i bromeliads.
  • Plante aechmea arter såsom A. blanchetiana udendørs i en semi-skyggefulde site med veldrænet jord. Plads enkelte planter 18 til 24 inches fra hinanden.
  • Aldrig sted potteplanter bromeliads i en underkop af vand, da de er meget sårbare over for råd.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com