Anvendelser af Ammonium Borat

March 5

Anvendelser af Ammonium Borat

Ammonium Borat, oftest bruges som en sammensat kaldet ammonium pentaborate, er et kemisk stof, der har en bred vifte af husholdnings- og industri anvendelser. Kemiske opstår oftest som et hvidt pulver, der er føjet til vaske-og rengøringsmidler, glasurer og kosmetik. Det er brandhæmmende og bruges ofte til at buffer rengøringsløsninger.

Vaske-og rengøringsmidler

Den mest almindelige brug for ammonium Borat og pentaborate er som en husstand vaskemiddel. Da det er en stærk slibe/polermiddel og anti-svampe mens er brandhæmmende og forårsager lidt irritation af hud eller øjne, det gør for en stærk og sikker rengøring løsning. Borax, en fælles vaskemiddel, bruger ammonium Borat hen til opreklamere den mineralske natriumborat vaskemiddel beføjelser. Dette pulver, opløses i vand, hjælper med at rense, desinficere, fjerne lugt og endda blødgøre vandet. Borax er oftest bruges til at rengøre tøj, selvom dens desinficerende egenskaber kan udnyttes til ren køkken og badeværelse overflader så godt.

Insektmiddel

Den samme pulveriseret opløsning af natrium og ammonium Borat krystaller kan anvendes som et insekt afvisende. Borax virker på både ant og kakerlak infestationer i hjemmet. Borax blandet med en sukkeropløsning og placeret i områder fælles til ant eller kakerlak angreb tiltrækker insekter til giften, og så skader fordøjelsessystemet af skadedyr ved indtagelse. Dette skader medfører den nært forestående død af insekter. Borax pulver kan også, dog forårsage skader og sygdom til husdyr, så folk med dyr bør undgå at efterlade store mængder af sukker og borax inden for rækkevidde af kæledyr.

Keramiske glasurer

Ammonium Borat og natriumborat bruges også som en keramisk glasur til pottemagere. Borax, selv kan også bruges som en glasur booster, øge glans og effektiviteten af fremstillede glasurer når tilsættes i små mængder. Da borax er vandopløselige, men kan det indimellem være for tynd når føjet til glasurer med store mængder vand. Gerstley Borat er en anden ammonium Borat indeholdende glasur, der ikke er vandopløselige, hvilket gør for en mere ensartet anvendelse.

Overvejelser

Selvom ammonium Borat og ammonium pentaborate har en lav toksicitet for mennesker, er det nødvendigt at tage de nødvendige forholdsregler for dig selv, dine kæledyr og miljøet, når du bruger produkter, der indeholder dette kemikalie. Udsættelse for store mængder af ammonium Borat, kan specielt når ved indånding eller indtagelse, forårsage kvalme, opkastning og diarré. Overdreven hudkontakt med ammonium Borat kan forårsage rødme og pille i stedet for eksponering. Små mængder af overskydende ammonium Borat kan normalt bortskaffes på lossepladser, selvom eksponering af vandkilder til dette kemiske stof kan forårsage miljøødelæggelser til fisk og dyreliv.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com