Hvordan kan jeg dyrke grøntsager på 5.600 fødder Elevation?

March 7

Hvordan kan jeg dyrke grøntsager på 5.600 fødder Elevation?

University of Idaho udvidelse definerer en højtliggende gartner som en person, der bor over 4.500 fødder af elevation, der i USDA hårdførhed zone 4 og under, eller er der liv hvor vækstsæsonen er 110 dage eller fem. Mange steder findes der passer én, to eller alle disse kriterier. Denver, kaldt "Mile High by," for eksempel, er 5.600 fødder, eller 1 mile, over havets overflade. Generelt er opleve disse høj-højde områder hårde vintre og korte kølige somre, som Vegetabilske havearbejde en udfordring, men ikke umuligt.

Instruktioner

•Listen vegetabilske arter og sorter hardy til din USDA zone. Disse planter udvikle hurtigere til at rumme for den korte vækstsæson og modstå lys frost. Din lokale kooperativ udvidelse office er en fremragende ressource for en liste over planter tilpasset til dit område.

•Look for en plantning site i fuld sol hele dagen og beskyttet mod vinden. Cool sæson grøntsager tåle nogle skygge, men den ideelle situation er for din vegetabilske seng til at modtage seks til otte timer af sollys hver dag.

•Start dine grøntsager frø indendørs eller købe stiklinger. Hvis du sår dine egne frø, tælle baglæns fra den sidste dag af forventede frost. Holde op med at tælle når du når antallet af uger sætteplante har at være, før du kan flytte det udendørs. Plante din frø hjemme den dag. Denne dato varierer fra grøntsag til grøntsag.

•Break op af jorden i det plot, du har valgt. Bland det med nok kompost eller andet organisk materiale til at bygge et højbed omkring 18 inches over overfladen. En ramme er ikke nødvendig; simpelthen forme kanten som en skråning med en rake når du glatte overflade. Jord i den højbed varmer hurtigere end jorden i foråret, så du kan begynde din vegetabilske havearbejde tidligt.

•Dig huller dybden af din sætteplante rødder. Plads dem ud efter hver plante behov.

•Transplant dine frøplanter og tilbage udfylde hullerne med muldjord.

•Irrigate stiklinger umiddelbart efter omplantning dem. Fortsætte med at holde din vegetabilske seng fugtig gennem vækstsæsonen. Kontakt din kooperative udvidelse office for at lære vand kravene af de planter, du vælger at vokse. Generelt bør de modtager om 1 tomme (5 gallon) vand om ugen fra regn og kunstvanding kombineret.

•Applicer et lag barkflis omkring bunden af dine planter. Barkflis har flere formål--det reducerer weed vækst, formindsker fordampning, og det også isolerer rødder fra pludselige fald i temperaturen, især i begyndelsen og slutningen af vækstsæsonen.

•Applicer det laveste beløb af gødning anbefales til din type af vegetabilsk plante. University of Idaho forlængelse tyder på at reducere mængden af gødning med så meget som halvdelen af hvad bruges i lange vaekstperioden haver. Nitrogen i kunstgødning fremmer udvikling af løv og forsinkelser frugtsætning. Sådan forsinkelse kunne forårsage du at miste din afgrøde for frost. Vælg en lav-kvælstof formel, 16-20-0 og 4-10-4.

•Beskyt din vegetabilske planter fra sent forår og sene-sommer/tidlig-efterår frost. I en stor højde er vejret uforudsigelig. Et år den første frost kan ankomme i sidste uge i August. Det følgende år, kan det ske i slutningen af oktober. Lyt til vejrudsigten og vær med tæpper og presenninger, plastkabinetter eller varmeapparater. University of Idaho udvidelse giver tanken om at skære bunden fra plast gallon kander at bruge dem som dækker for små frøplanter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com