Kemikalier til spabad: klor vs brom

March 8

Visse typer af bakterier kan vokse i varmt vand. Af denne grund er at vælge en sanitizer, der vil holde vandet i din spabad, ren og sikker at bruge bydende nødvendigt. Både klor og brom er effektiv sanitizers og du rigtig gå ikke galt at vælge enten en. Når det er sagt, er der forskelle mellem to. Her er nogle fakta til at hjælpe dig med at beslutte hvilke spabad sanitizer er bedst for dig.

Fakta

Både klor og brom er let tilgængelige for køb på næsten enhver pool og spa forhandler. Begge produkter kan bruges med ozon, en populær kemikalie-fri sanitizer, til at øge deres effektivitet. Et produkt, BCDMH, er en selvstændig aktiverende klor/brom kombination. Ligegyldigt hvilke sanitizer du vælger, Sørg for at ændre vand i dit spabad hver to eller tre måneder. Ingen sanitizer kan beskytte dig fuldstændig i vand, der er beskidt.

Overvejelser

Både klor og brom har en tydelig lugt, der vil være synlige, når spabadet er i brug. At vælge et produkt over den anden på grundlag af lugten vil kræve en smule forskning fra din side. Nogle mennesker foretrækker lugten af klor over brom, mens modsat er tilfældet med andre. Det skal bemærkes, at mens nogle mennesker vælger brom på grund af sin mangel på en "klor lugt", brom lugten er generelt sværere at vaske af.

Fordele

Brom er for nylig blevet mere populært valg i varmt karbad rengøring hovedsagelig på grund af dens bekvemmelighed. Brom kommer i tabletform i stedet for klor granulat, som skal opløses i vand. Brom tabletter skal anvendes mindre hyppigt end klor, og kan nemt være faldet i dit spabad floater dispenser én gang hver anden uge. Klor skal måles og tilføjet manuelt om to gange om ugen.

Advarsel

Du bør altid bruge en "teststrimmel" til at teste din pH og calcium niveauer samt mineral-indhold i din varmt karbad inden enten sanitizing agent. Du bør læse vejledningen på sanitizer, du bruger, som vil anbefale varierende metoder, afhængigt af resultaterne af din teststrimlen.

Ekspert indsigt

Cyanuric syre, klor stabilisator som er til stede i vandet i dit spabad, arbejder for at beskytte klor fra ødelæggelsen af UV-lys. Dette kan ikke siges for brom, så hvis dit spabad er placeret i direkte sollys så klor kan være din bedste løsning. Hverken klor eller brom synes at have nogen reel fordel over den anden, når det drejer sig om miljøbeskyttelse.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com