Om vilde solsikker

March 12

Om vilde solsikker

Den fælles solsikke (Helianthus annuus) er en blomstring, urteagtige flerårig plante hjemmehørende i Nordamerika. I dens naturlige spredningsområde, som strækker sig fra Manitoba og Minnesota sydpå til Texas og østpå til Atlanterhavet, kan denne muntre plante ses vokser vildt langs vejsider, ledige partier, og i tørt, åbent felter. Solsikker har længe blevet udnyttet af mennesker til mad, medicin og dekoration. De er også den officielle statslige blomst i Kansas.

Beskrivelse

Vilde solsikke planter vokser på høj, Rank, smidig grønne stængler, som støtter deres prangende gyldne blomster. Disse blomster består af et corona kronblade omkring en guld, brun eller sort center fuld af frø. I naturen, når planten dør med årets første frost, falder dens frø til jorden. Her spire de det følgende forår, producere den næste generation af solsikker. Denne proces giver mulighed for et større antal solsikke planter til at formere sig hvert år, forårsager arter at være tænkt på som invasive i nogle områder. Solsikkefrø er spiselige, der indeholder en blød, sej møtrik inden for en hårde yderstof. Bladene af sunflower er bred og spade-formet. Gerne stilke, er dækket af et tykt lag af grove, strittende hår. Solsikke blomstrer ikke kun ligner solen, de slå hovedet til ansigt solen hele dagen, som det gør sin vej hen over himlen fra øst til vest.

Vækstbetingelser

Ikke overraskende, foretrækker vilde solsikker at trives i solrige betingelser. I delvis skygge, kan de stamme sig og falder over i et forsøg på at nå solen. De nyder også en rigelig forsyning af vand til maksimal vækst. Perioder med tørke er tolereret, men resulterer i hæmmet vækst. Solsikker foretrækker pH neutral eller svagt basisk jordbundsforhold. God jord dræning er også vigtig. Nogle solsikker fuldføre deres livscyklus fra spiring til døden på kun 60 dage i løbet af sommeren.

Bruger

Frø af vilde sunflower er ikke kun spiselige, de indeholder betydelige mængder af sådanne næringsstoffer som E-vitamin, B6-vitamin, thiamin, niacin og folat. Disse frø er bredt nydes af såvel vilde fugle som mennesker. Olie trykket fra solsikke frø har et højt linolsyre og oliesyre fedtsyrer. Indfødte amerikanere anvendes traditionelt dette anlæg for en række medicinske formål. Blomsterhoveder blev brugt til at brygge en bod for pulmonal klager, mens de tygget rødder blev brugt til at udtrække snake venom. En poultice af blomsterne blev brugt til at helbrede forbrændinger. Ifølge "Kompendium af lægeplanter," udarbejdet af National Institute af Styrelsesrådet for industriel forskning, besidder solsikker anti-inflammatoriske, anti-diarré, carminative og vanddrivende egenskaber.

Historie

Solsikke brug i Amerika stammer tilbage tusinder af år. Dyrkning af denne nyttige vilde plante kan begyndt omkring 3.000 f.kr. i Arizona og New Mexico, hvor solsikkefrø blev brugt til at gøre brød. Indianerne brugte også planten til at oprette lilla farve. Omkring 1500 e.kr., importeret spanske opdagelsesrejsende de første solsikker fra Nordamerika til Europa, hvor det blev en elskede prydplante. I begyndelsen af 1700-tallet begyndte engelske trykke på solsikkeolie. Under regeringstid af Peter blev Solsikker en vigtig food afgrøde på tværs af Rusland.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com