Gule blade på Dieffenbachia

March 13

En indfødt i syd- og Mellemamerika, dieffenbachia kan prale med brede blade og tykke stængler, der kan blive gule, når de står med en bred vifte af kulturelle eller svampe problemer. Planten er almindeligvis omtales som "dumb sukkerrør", fordi delene indeholder et stof, der ved indtagelse, producerer symptomer, som gør det vanskeligt at tale.

Bakteriel Leaf Spot

Bakteriel leaf spot og tip brænde forårsaget af patogenet Xanthomonas campestris pv. dieffenbachiae er et fælles problem, der resulterer i gule blade på dieffenbachia planter. Sygdommen accelererer i perioder med varmt, fugtigt vejr, med den gulfarvning første optræder på spidsen af bladene og fortsatte langs margenerne. Små, lyse prikker vises også på løvet før justering til en lysere, gul farve. Som bladene falde alder, gule pletter turn brown og bladene tidligt fra anlægget.

Vand og solen

Dieffenbachia er underlagt en række kulturelle problemer, der forårsager blade af planten til bliver gule. Anlægget værdsætter hydrering, men ikke for meget, da overwatering typisk fører til lavere blade dreje gule og potentielt falder væk. Ligeledes dieffenbachia nyder sollys, men tung, intens solskin fører også til blade af planten tager på en gul stemmer.

Roden rådner

Bladene af en dieffenbachia kan bliver gule hvis det får for lidt eller forkert ernæring. Dette problem forværres, hvis anlægget er under angreb fra stilken eller roden rådner, at ophæve rødderne evne til optagelse ernæring og udbrede det til anlægget. Erwinia forpester og dæmme op for rot, forårsaget af patogener Erwinia carotovora pv. carotovora og Erwinia chrysanthemi forekommer ofte i en dieffenbachia og årsag blade på lavere niveau af anlægget til at bliver gule.

Gul-Ærenpris kultivarer

I nogle varianter er gule blade faktisk den naturlige farve af dieffenbachia. Camille er en sort af anlægget og både cremet, gule blade er omkranset af en grøn stribe. Paradis er en dieffenbachia sort med gule blade og grønne prikker, der hævder en mere oprejst vækstmønster og næsten dobbelt højden af Camille. En tredje række har også gule blade; Rudolph Roehrs præsenterer en cremet gul nuance på dens blade med hvide pletter og mørke grønne vener og margener.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com