Oplysninger om lysstoflamper

March 14

Lysstofrør har længe været en populær lyskilde for skole og arbejde. Udviklingen af kompakte lysstofrør (sparepærer) har gjort dem mere modtagelig for brug i hjemmet. I en energi-bevidste verden giver fluorescerende lys mening i, at de er meget mere energieffektive end traditionelle glødepærer. Men Lysstoflamper indeholder spormængder af kviksølv og pleje er nødvendig i deres bortskaffelse.

Hvor fluorescerende lys arbejde

Lysstofrør er magen til neonrør, idet deres lys er et produkt af gas omfattet af elektricitet. En lysstofrøret er fyldt med argon gas og et spor mængde af flydende kviksølv. Når El strømmer gennem argon gas, ophidser det kviksølv atomer til at producere lys. Dette lys vil udlede farlige ultra-violette (UV) stråling, men glasrør er belagt med fosfor til at absorbere meget af strålingen. Den fosfor er det hvide stof, der "skyer" glasrør.

Fordele

Den primære fordel ved fluorescerende lys er, at de er mere energieffektive end glødepærer (op til 75 procent mere effektiv). Meget af den energi, der anvendes i en glødelampe pære producerer varme snarere end lys. Fluorescerende lys mangler også opvarmet glødetråden bruges til at producere lys i en glødepære. Det er super-opvarmning af denne glødetråd, der forkorter livet for en glødepære, hvilket betyder, de fluorescerende lys holder længere.

Ulemper

Lysstofrør har tre ulemper: koste, UV-stråling og forkoblinger. Fluorescerende lys er dyrere end de traditionelle glødepærer. De udsender også UV-stråling, mens ikke skadelige for mennesker i de fleste situationer, eksponering vil falme visse former for kunst, tekstiler, møbler finish og skade andre objekter. Lysstofrør kræver også forkoblinger til at styre surge og mængde af elektricitet i glasrør. Når forkoblinger går dårligt, forårsager de irriterende flimmer og dæmpning af lys.

Sparepærer

En stor hindring med brug af fluorescerende lys i hjemmet er, at lamper skal rumme ballast og rør. Dette betød, at ældre versioner af fluorescerende lys ikke kunne bruges i standard lamper, væg sconces og andre anlæg, driftsmateriel beregnet til glødepærer. Dette er delvist blevet løst ved produktion af kompakte lysstofrør (sparepærer). Røret i en CFL er spiraled til at producere et lys, der kan bruges i inventar designet til glødepærer.

Bortskaffelse

Flydende kviksølv er et meget farligt materiale, og på grund af spore mængden af kviksølv i lysstofrør, pleje er nødvendig i bortskaffelse af rørene. Environmental Protection Agency (EPA) anbefaler, at brugt fluorescerende lys bortskaffes på en ordentlig genbrugsstation. Farligt husholdningsaffald sites vil typisk indsamle fluorescerende lys. Hvis en lys rør bryder, placere resterne i en forseglet, plastic pose og grundigt vakuum alle stykker og tømme i en forseglet plasticpose.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com