Hurtigt voksende løvfældende hække

September 28

Måske gode hegn skaber gode naboer, men god hække er venligere og smukkere. Vælge planter i overensstemmelse med det generelle indtryk af din have. Hvis din landskab er formelle og behersket, du en hæk, der kan være let forskydes til en pæn facon. Uformelle hække passer til landet haver. Omhyggelig med valg af planter vil give dig en hæk du nyder, og som tjener du godt.

Liguster

Fælles liguster (Ligustrum vulgare) er blevet brugt til hække i USA siden mindst 1800-tallet. Liguster er hurtigtvoksende og sygdomsresistente. Venstre unpruned, det vokser 12 til 15 fod høj, men kan være forskydes til enhver højde til at skabe en tæt, grøn hæk. Der er duftende hvide blomster i foråret, men husejere kan ikke se dem hvis de holde hækken forskydes. Japanske og kinesiske liguster har undsluppet haver og blive invasive buske, især i sydlige, så køb kun fælles liguster, som er hjemmehørende i Nordamerika. Liguster er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5-9, selv om kultivar Cheyenne er mere koldt hårdfør. Liguster er semi-stedsegrønne i syd og løvfældende andetsteds.

Forsythia

Forår-blomstrende forsythia (Forsythia x intermedia) gør en bølgende, uformelle hedge op til 8 fod høj. Det kan også være klippet ind i en mere tilbageholdende, traditionelle hæk ved hyppig beskæring, men den klipning er nødvendig for at holde en forsythia hedge pænt, betyder, at du vil ofre det meste af forårsblomster. Forsythia vokser bedst i fuld sol og fugtig, veldrænet jord, men kan tilpasses til næsten enhver haven betingelser. Det er hårdfør i zoner 4 til 8, selvom blomsterknopper kan beskadiges af kolde forårsvejr i zone 4.

Berberis

Hvis du har brug for en stikkende nok til at afskrække trespassers hæk,'s Berberis din busk. Japansk Berberis (Berberis Berberis) vokser ind i et tæt, uigennemtrængelig mur. Der er grønne, gule, røde og bi-farve sorter, alle har lyse røde bær i vinter. Brug kraftige handsker, når beskæring, da Tornene er ond. Berberis gør bedst i fuld sol eller halvskygge og er tolerante over for bykørsel. De er hårdføre hele zoner 4 til 8.

Hollies

Hurtigtvoksende og smukke hele året, løvfældende hollies (Ilex) gøre fremragende hække. Den indfødte winterberry (I. verticillata) har grønne sommer blade og røde bær, der eksisterer i løbet af vinteren. University of Rhode Island anbefaler kultivar Sparkleberry. Winterberry er hårdfør i zoner 3 til 9.

Sommerfugl buske

Hvis du kun har brug at screene et område i sommer, kan du overveje at bruge sommerfugl buske (Buddleia davidii) som en hæk. Plante 3 til 4 fod fra hinanden i en solrig plet. Beskære til 12 til 18 inches i sent efterår eller tidlig forår, og ved midten af sommeren, vil du have en 5 - til 10-fods blomstrende hæk i live med sommerfugle og kolibrier. Buddleias er hårdfør i zone 5 om 9.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com