Gule blade & krybende Gardenia

March 16

Krybende gardenia er en stedsegrøn bunddække, der vokser til en højde på 1 til 2 fødder og kan sprede sig omtrent 3 fod i diameter. Denne plante gør ikke godt i kolde vintre og anses kun hårdfør i USA Department of Agriculture plantning zoner 7b gennem 9. Gule blade kan indikere en række problemer med krybende gardenia, der kan indeholde for meget vand, kulde og jord, der er forkert pH.

Temperatur

Krybende gardenia er en stedsegrøn bunddække, der bør kun plantes i zoner 7b gennem 9 for ordentlig vækst. Denne type af plantedækket kan lide ikke kulde og vil ikke overleve, hvis de behandles til hårde vintre. Hvis blade på en snigende gardenia har vendt gule, kunne det tyde på at der har været de seneste frost og planten ikke håndterer det kolde vejr godt. Ekstra barkflis omkring bunden af en snigende gardenia hjælper planten holde på varmen.

Sollys

Selv om den krybende gardenia kan lide vejret, vil planten gøre godt i fuld sol eller halvskygge. Hvis planten ikke får nok sollys i løbet af dagen, kan det begynde at udstille gule blade. Krybende gardenia er en bud plante og hvis bladene har vendt gule, det kan være nødvendigt at blive flyttet til at få mere sol dagligt.

Jordkvalitet

Krybende gardenia har brug for jord at afløb godt og har en pH-værdi mellem 5 og 6.5, som er let syrlig. Hvis jorden ikke indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for den snigende gardenia, kan gule blade resultere. Planter, der mangler næringsstoffer ikke kan producere nok klorofyl, som er, hvad giver planterne deres grønne farve. Tilføje sphagnum, kan gødning eller kompost til din jord forbedre den næringsstof density og øge chancen for, at din krybende gardenia vil trives.

Vand

Ligesom de fleste planter bliver krybende gardenia blade gule hvis anlægget modtager for meget vand eller for lidt vand som det vokser. Når anlægget modtager for meget vand, rødderne få kvalt og planten er ikke i stand til at samle næringsstoffer fra jorden. Når der er for lidt vand, anlægget bliver dehydreret og bladene hurtigt bliver gule og falder af. Den snigende gardenia plante foretrækker fugtig jord, der dræner godt og ikke sjaskvåd.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com