Generel pleje af en Dianthus

March 18

Generel pleje af en Dianthus

Dianthus er en botaniske slægt indeholdende ca 300 arter af lavtvoksende flerårige blomstrende planter kendt under den fælles navn nellike, lyserød og søde William. De fleste dianthus arter funktion attraktiv grøn-grå blade og røde, Rosa eller hvide blomster med hakket kronblade. Disse blomster dækker planten fra midt-til slutningen af foråret og har en krydret duft ligner nelliker. Dianthus arter kan være let dyrkede.

Sollys

Dianthus udføre bedst i fuld sol og godt afdrypning jord. De fleste dianthus arter kræver 6-8 timer efter udsættelse for direkte sol hver dag til at producere deres charmerende blomster. Et sted, der modtager direkte morgen sollys er ideel; Vælg et websted, der giver skygge under middag, hvis du bor i et varmt og tørt klima.

Kunstvanding

Regelmæssig vanding er afgørende for fugt-elskende dianthus. Give dem med 1 tomme af supplerende kunstvanding hver uge, når nedbøren ikke giver tilsvarende fugt. I de fleste klimaer, dianthus kræver kun supplerende vanding i løbet af foråret og sommeren måneder; tilbageholde supplerende vanding i løbet af cool fall og vintermånederne. Hvis du bor i et varmt og tørt klima, kan din dianthus kræve hyppigere vanding; i dette tilfælde vand så ofte som nødvendigt for at opretholde fugtige men veldrænet jord.

Befrugtning

Dianthus er hårdføre planter, som reagerer godt på økologisk befrugtning metoder. I det tidlige forår, spredes et 2-tommer lag af lige dele alderen gødning og godt rådnet kompost på overfladen af jorden omkring dianthus. Top af organisk gødning med en 3-tommer lag af lige dele sphagnum, græsafklip og bark stykker til at bevare fugt og undertrykke væksten af ukrudt.

Beskæring

Dianthus kan gøres til at blomstre igen og igen i hele vækstsæsonen med en havearbejde metode, kendt som deadheading. For at deadhead din dianthus, knivspids eller snip brugt blomster fra planter efter behov; Dette vil stimulere planter til at blomstre igen. Efter den første falde frost, brug et par af skærpet og steriliseret Sakse til at skære dianthus ned til bare 1-2 inches over jorden; nye, sunde vækst vil dukke op i foråret.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com