Sådan plante Hopi majs

March 21

Fællesnavnet Hopi majs henviser til flere sorter af dent majs eller Zea mays indurata, udviklet af Hopi folk i det sydvestlige USA. Kornet blev engang dyrket som en korte korn afgrøde, men er nu dyrkes primært som en dekorativ plante for sin slående, flerfarvede kerner. Ligesom de fleste typer af majs, Hopi majs vokser let og kræver lidt pleje, når dette er stiftet, bortset fra grundig vanding. God plantning praksis skal imidlertid udøves for at sikre planterne vil trives og være forsynet med et stort udbytte.

Instruktioner

•Find et godt sted for plantning Hopi majs frø. Vælg et område med en sydlige eksponering, dyb jord og god dræning. Undgå områder med sumpede jord eller mere end en time af skygge i løbet af dagen.

•Measure området plantning og markere hjørnerne med træ pæle til at hjælpe guide dig, når du arbejder i jorden. Gøre sengen mindst 4 fod bred og 8 fod lang tid at give plads nok til fire, 4-mund-lange rækker fordelt 24 inches fra hinanden. Plantning i en blok dannelse aids bestøvning, øger sandsynligheden for et højt udbytte.

•Brug en rotary tiller, bryde op af jorden til en dybde af 12 inches. Holde gør passerer over sengen med rotary tiller, indtil jorden er brudt op i en fin konsistens.

•Spread en 6-tomme lag kompost over sengen for at forbedre den ernæringsmæssige indhold og fugt opbevaring af jorden. Bruge rotary tiller arbejde kompost dybt i jorden. Holde arbejde jorden, indtil det har en løs struktur.

•Kapacitet seng til en dybde af 6 inches med en haveslange. Sættetid sengen godt at slå sig ned i jorden og hjælpe det holde sin form i løbet af fure-byggeprocessen. Tillad jord til at dræne i 15 til 20 minutter før du graver furer.

•Form furer ved hjælp af en spidse hakke. Foranstaltning 1 fod i fra kanten af sengen. Tryk på den spidse ende af hoe 1 tommer i jorden. Træk det spændbåndene på tværs af sengen for at skabe en dyb plantning fure. Gentag dette hvert 24 inches, indtil du har fire, 4-mund-lange furer.

•SOW Hopi majs frø i furer. Plads frø 4 inches fra hinanden. Skubbe jorden på toppen frø, og fast det med hænderne. Vand frø i en dybde af mindst 5 inches, så formindske vand til 2 inches hver fem dage.

•Se for tegn på spiring i syv til 14 dage. Tynde Hopi majs udplantningsplanter til en hver 8 inches, når de når 5 inches i højden.

•Opret en tyk gødning gylle ved hjælp af lige dele fisk emulsion og vand. Lave 6 kopper løsning for hver række i Hopi majs. Hæld gødning gylle rundt i bunden af planter til at yde en ernæringsmæssig saltvandsindsprøjtning under deres tidlige udvikling. Fortsætte med at fodre majsen en gang om måneden med en svækket løsning af 1 kop fisk emulsion fortyndet i 3 kopper vand.

Tips & advarsler

  • Soen Hopi majs, når jordtemperaturer nå 65 til 70 grader Fahrenheit.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com