Hvilken størrelse af en overflade perlator behøver jeg?

March 21

Hvilken størrelse af en overflade perlator behøver jeg?

Overflade beluftere arbejde for at forbedre ilt omsætning i hele damme. Størrelsen af belufter skal effektivt udføre formålet med ilt omsætning afhænger på pond's form og dybde og på fremherskende miljøforhold. Størrelsen af den faktiske perlator er ikke så vigtigt som mængden af ilt er i stand til at cirkulere gennem Dam vand.

Typer af systemer og damme

Overflade beluftere anvendes i kommercielt fiskeopdræt, storm vand damme og i baghaven ornamentale damme. Hver af disse damme kræver en anden type overflade perlator. Kommercielle damme afhænger industrial-type overflade Plæneluftere. Disse store beluftere er i stand til at vende og beluftning acres af overfladevand. Den typer anvendes er pagaj beluftere, der er drevet af motorer. Motorerne slå store pagajer, der effektivt agitere vand og tillade ilt bobler til at trænge ind dybt vand. Andre typer er elektrisk pumpe sprøjten Plæneluftere og elektriske propel aspiration pumper. Storm vand damme, der kræver luftning bruge diffusor systemer. Disse systemer pumpe luften i hele dammen ved hjælp af powered pumper at skubbe luft fra bunden af dammen til toppen. Lignende systemer anvendes i backyard damme, men lille baggård damme kan også bruge meget mindre springvand og bubblers.

Dybde

Lavvandede vandhuller har mindre risiko for forarmet ilt end er damme, der er mere end 8 fod dybt. Dyb damme udviser højere niveauer af lagdeling. Det betyder, at temperaturforskelle mellem pond's overflade og pond's bunden er større end temperaturforskelle i lavvandede søer. Jo større temperaturforskel, det mindre sandsynligt, at vandet vil flyde og bland jævnt i hele puljen. I stedet bliver vand stratificeret eller lagdelt, med koldt vand på bunden og varme vandet i toppen. I disse situationer omfatter korrigerende foranstaltninger anvendelse af store overflade beluftere i stand til at flytte store mængder af vand.

Dam form og miljøforhold

Damme kan tage form af store, åbne vand reflekterende puljer, men de kan også funktionen kanaler og flaskehalse. Underligt formet puljer kan kræve mere diffusorer eller et antal strategisk placerede overflade Plæneluftere. Beluftere behøver ikke at være større, men de skal være mange og godt placeret. Nogle damme har dele placeret i skygge. Skyggelagte områder er mere tilbøjelige til køligere temperaturer, som hjælper med at forbedre beluftning i de varme måneder. Lyse, solrige områder kan have en større tilbøjelighed til at fremme alger og andre plantevækst, der kan, til tider, begrænser luftcirkulationen.

Overvejelser

Sund damme indeholder mindst 5 mg ilt pr. liter Dam vand. Niveauer kan testes ved hjælp af udstyr fra kommercielt tilgængelige testkit. Overvåge iltindholdet og vælge en perlator, der kan holde ilt niveauer inden for en sund rækkevidde. Beluftere kan måles på mængden af ilt de producerer i timen. Dette måles i pounds af ilt i timen. Kommercielle Dam beluftere levere mellem 2 og 5 pounds af ilt i timen. Mindre diffuser systemer pumpe ilt i hele dammen. En one-hestekræfter pumpen kan sikre tilstrækkelig udluftning til en overflade hektar af dammen. Lavvandede, små damme kan stole på bubblers og springvand til at give tilstrækkelig luftcirkulation.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com