African Violet typer

September 29

African Violet typer

African violet eller saintpaulia er en type af blomstrende plante, der er hjemmehørende i Kenya og Tanzania. Det er ikke et sandt violet, men blomsterne ligner rigtige violer. Blomsterne er altid pink til lilla i farven. Dette er en flerårig plante, men det almindeligt dyrket som en stueplante, da det kræver konstant varme temperaturer. Afrikanske violer kan vokse op til 100 fod i naturen, men de generelt kun vokse et par fod høj indendørs. Vokse afrikanske violer i fuld skygge til del Sol. Tre hovedtyper af afrikanske violer dyrkes: brogede, roset og efterfølgende.

Brogede

Brogede blade afrikanske violer er navngivet på denne måde, fordi deres blade ikke har konsekvent pigmentering. Generelt, de har hvide kanter eller pletter på bladene. Denne brogede pigmentering skyldes en recessiv mutation i plantens cytoplasma, som er den klare væske beliggende mellem cellemembraner. Denne mutation der forårsager anlægget for at oprette mindre klorofyl, som giver bladene deres grønne farve. Tre hovedtyper af brogede blade mutationer findes: krone, Tommie Lou og mosaik. Crown betyder at bladene starter ud hvid og derefter dreje grønne som planten vokser. Tommie Lou blade har en hvid kant kører hele længden af bladet. Mosaik eller Jarrett blade er dækket med hvide pletter. Brogede blade afrikanske violer foretrækker temperaturer mellem 68 og 70 grader Fahrenheit i løbet af dagen og 58 grader Fahrenheit om natten.

Roset

Roset afrikanske violer har meget korte stilke og stængelled, som er del af anlægget placeret mellem to noder. Bladene gren ud fra de vigtigste stilk og hænger nedad, hvilket gør dette til en ideel hængende plante. Bladene er brede og ender i et punkt. Disse planter kan vokse op til 2-fod bred og op til 1-fod høje. Blomsten af denne plante stiger et par inches over selve planten, og hver stilk kan have op til 10 blomster på det.

Trailing

Efterfølgende afrikanske violer vokse på to måder: bush-lignende eller nedad. Bush-lignende efterstillede African violet vokser opad og ligner en busk eller lille træ. Den nedadgående voksende violet vokser enten lodret eller næsten helt nedad. Disse violer kan have flere kroner, og er kendt som Caulescent violer. Overfør disse violer ved stiklinger eller blade. Grunden til at disse planter kaldes trailing er at stænglerne mellem noderne er meget lang, og disse planter er almindeligt anvendt som hængende planter. Bush-lignende violet bliver lidt hænge over siderne af gryden. Bruge større Potter, normalt 6 til 8 inches lang, for denne type af African violet.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com