Typer af stedsegrønne buske

October 14

Typer af stedsegrønne buske

Stedsegrønne buske er en slags plante almindeligt brugt i hjemmet haver og landskabspleje. Deres vækst og blomstrende mønstre tillade året rundt farve og tilføje æstetisk appel til deres omgivelser. Disse planter giver en række former og størrelser, herunder smalle og brede blade sorter, hvilket gør dem ideelle for mest haven layouts. Jord, sol, fugt og område vil være prime indikatorer som evergreens vil trives i en bestemt plantning zone.

Boxwoods

Boxwoods (Buxus sempervirens) er store buske, der kan nå så højt som 15 fod. Disse planter kan formet for topiaries eller venstre unmanicured til hække og grænsen planter. Buksbom er bedst i USDA plante hårdførhed zoner 5-8; Du skal plante dem i et område med delvis eller fuld sol. Plantning området bør have jord, der dræner godt og plads nok til anlægget for at sprede, som kan være så bred som 15 fod. Afhængigt af den specifikke type, kan blade være hvid, blå-grøn eller brogede; og anlægget producerer normalt duftende blomster i foråret. Boxwoods, uanset type, vil kræve mindst nogle beskæring til at holde deres vækst under kontrol men er ellers let at pleje. De hjorte-resistente og er normalt hårdføre mod skadedyr og sygdomme.

Butterfly Bush

Butterfly bush (davidii) er genkendelige ved sin blomsterspyd, der producerer hvid, lilla, gule eller lyserøde blomstrer om sommeren. Disse planter kan nå så højt som 15 fod med 8 fods spreads. Du skal plante dem i et område med fuld sol. Selvom generelt hårdføre, vil butterfly bush lide i ekstremt kolde temperaturer. Det gør bedst i hårdførhed zoner 5-10; du ønsker at bringe det indendørs i køligere temperaturer. Butterfly bush er en plante, der vil få stor gavn af deadheading i slutningen af foråret eller forsommeren; det vil ofte producere en anden runde af blomster før de dør tilbage til vinter. Give butterfly bush med moderat næringsrige jord, der dræner godt, men pas over befrugtning, som dette vil producere mere pyntegrønt, ikke mere blomsterspyd. Butterfly bush vil tiltrække kolibrier og sommerfugle. Det er tørke - og sygdomsresistente og vil modstå skader fra hjorte og andre skadedyr.

Rhododendron

Rhododendron planter er blandt de mest udbredte grænse og accent planter i USA. Rhododendron er godt i en række betingelser men favoriserer fuld eller delvis sol og jord, der er veldrænet, men let syrlig. Disse planter vil nå en moden højde på 6 fod med en lige spredning, og vil producere duftende blomstrer i foråret, der kan være hvide, pink eller lilla. I det meste af året producerer anlægget mørke-grønne blade, der bliver en mørk lilla i vintermånederne. Disse planter er meget hårdføre og vil gøre godt i kulde eller tørke. Rhodendron vil modstå mange skadedyr og sygdomme.

Vinter Daphne

Også kaldet duftende Daphne, vinter Daphne (Daphne odora) er en plante med langsom til moderat vækst. Det er en stedsegrøn med modne højde 4 fødder og lig spredning. Daphne trives i zoner 7 til 9 og gør bedst i områder med sol eller halvskygge. Jorden bør tilbyde god dræning men bør holdes fugtig, især i varme sommermåneder. I den sene vinter og tidligt forår, om vinteren producerer Daphne duftende blomster med et rosenrødt lilla eller pink nuance. Kun lejlighedsvis med det producere en rød, uspiselig frugt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com