Hvor længe vil du lade olie-baseret polyurethan kur før våd slibning?

September 29

Slibning er en vigtig del af de fleste efterbehandling arbejdspladser. Slibning glatter ru træ og forbereder overflade til maling eller finish klar. Mange gør-det-selv er erfarne i grundlæggende teknikker, slibning. Våd slibning, dog er noget mange ikke har prøvet. Hvis du leder efter en super glat polyurethan finish, er våd slibning vejen at gå. Du vil blive glad for at erfare, at hærdetid for olie-baseret polyurethan når våd slibning er længere end med tør slibning.

Fordele

Våd slibning bruger væske til at smøre sandpapir, at holde sandkorn træsko-fri. Dette holder papiret bevæger sig jævnt på tværs af finish, skrabe det glat. Denne teknik er især nyttig, når ved hjælp af meget fine sandpapers--440-grus eller finere--som har tendens til at tilstoppe med finish og få klæbende meget hurtigt. Våd slibning er den bedste måde at få et fint spejl finish, når du bruger polyurethan.

Hærdetid

Olie-baseret polyurethan har en tørretid på omkring fire til seks timer under optimale tørring betingelser--lav luftfugtighed, god ventilation og varme husstand temperaturer. Hver frakke er klar til at sand når du ikke bule finish med en fingernegl. Med våd slibning, men er finish ofte anvendt i meget tynde lag med en ren klud. Hærdning tid vil være meget kortere i denne sag. Det er svært at vurdere tørretid på sådanne tynde lag, så du bliver nødt til at bruge Fingernegl test til at bestemme hårdhed. Du kan nemt anvende seks eller flere tynde lag på en dag.

Produkter

Våd slibning er typisk udført med 440-sandkorn sandpapir eller finere. Hvis du bruger et papir med rigtigt papir underlag, skal du bruge husstand olie til smøring. Hvis du bruger vand, vil din sandpapir skal have en vandafvisende stof. Papirer så fine som 1500-grus er let tilgængelige, mens finere papirer skal normalt købes fra en træbearbejdning levering selskab. Finere spejl finish, bruge pimpsten eller rottenstone, som er fintmalet vulkansk sten og aske. Disse pulver anvendes med en våd klud.

Tips

Påfør to regulære-tykkelse lag olie-baseret polyurethan som en base for den tynde, våd-slebet frakker til følge. Være opmærksom på tørre slibning efter først par frakker for at fjerne defekter, som kunne vise gennem den endelige finish. Olie og vand er effektive slibning smøremidler, så brug en let hånd når de er våde slibning for at undgå oversanding. Hvis du bruger pulveriserede rottenstone, olie tilfører en bøde, diset glans, mens vand tilfører en højglans, spejl finish. Du kan vælge at vådt sand slutpuds eller orlov som er overensstemmelse med dine præferencer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com