Hvad skal en plante til at vokse?

September 29

Hvad skal en plante til at vokse?

Frodige grønne planter i boligen fut i beboelsesrum og bringe et strejf af natur inde. Når der dyrkes udenfor, planter skaber en afslappende område, lysne landskabet eller simpelthen give frisk mad til hjemmet. Uanset årsagen du vælger at dyrke planter, gælder de samme grundlæggende krav for en sund vækst.

Sollys

Alle planter kræver sollys for at fremstille fødevarer til anlægget. Løv absorberer stråler fra solen til at aktivere processen med fotosyntese--plantens måde at lave mad og skabe sin egen energi. Hvor meget lys en plante har brug for en sund vækst afhænger af arten. Mens nogle trives i direkte sollys, har andre udviklede blade, der producerer fødevarer i svagt lys.

Vand

Selv om nogle planter, kaktus og sukkulenter, tåle lange perioder uden vand, kræver alle planter noget vand til at leve og vokse. Efter Clemson University andelsselskab udvidelse gør vand op 80 til 95 procent af massen af plantevæv. Vægge af planteceller tillader opbygningen af trykket inde i cellen, som er hvad der holder planten oprejst og stiv. Uden vand, anlægget wilts og mister sin struktur. Processen med fotosyntesen kræver også vand til form kulhydrater ansvarlig for plantevækst. Vand transporterer næringsstoffer til alle dele af planten.

Næringsstoffer

De næringsstoffer, der kræves for vækst varierer afhængigt af plantearter, men alle planter kræver næringsstoffer til at vokse. Typisk rødder absorbere næringsstoffer fra jorden og transportere dem til anlægget. Kvælstof, fosfor og kalium udgør listen over vigtige næringsstoffer, der kræves for plantevækst. Gødning typisk indeholder kvælstof, fosfor og kalium og kan indeholde andre sporstoffer.

Luft

Planter har brug for luft til at udføre opgaven med at skabe deres egen mad. Gennem fotosyntese, planter optager kuldioxid fra luften og bruge det til at gøre energi. I processen frigiver planterne ilt tilbage i luften. Uden luft, planter kan ikke udføre fotosyntese og snart ville dø.

Vækstmedium

Planter har brug for et vækstmedium til at forankre deres rødder. Selv om de fleste planter vokser i jorden, kaldet nogle planter, epifytter anker deres rødder i rådnende sag, sprækker i træer eller bark. Disse omfatter orkideer, bromeliads, lav, mos og bregner. Uden et sted at forankre deres rødder, støtte ikke planter kraftige vækst.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com