Indendørs pleje af Fatsia Japonica

April 7

Fatsia japonica, også kendt som japansk aralia, er hjemmehørende i Japan. Selv om planten gør en ideel landskabspleje plante, gør det også en attraktiv indendørs plante når dyrket i en beholder. Dyrkning af fatsia japonica indendørs kræver den rette pleje så anlægget vil blomstre. Fatsia har mørke grønne, dybt fligede blade med oprejst stilke, der vil bøje sig over og hænger nedad som planten stammer vokse sig længere.

Lys

Fatsia japonica planter har brug for skygge til at vokse, men vil vokse meget godt i et øst vindue med morgensolen, så længe det har skyggen fra det sydlige og vestlige solen. Indendørs container planter kan flyttes udendørs i løbet af sommeren, men placeringen skal have skygge. Solens varme, direkte vil forårsage plante at visne.

Vand og gødning

Planten har brug for fugtig jord. Når overfladen af plante jord er tør at røre ved, vand planten grundigt. Fatsia japonica har en moderat tolerance af tørre forhold. Bruge stuetemperatur vand, der har siddet for mindst 24 timer, så kemikalierne sprede. Brug ikke blødgjort vand på den indendørs plante. Indendørs container planter vil har brug for en anvendelse af gødning en gang om måneden til at genopbygge næringsstofferne i jorden. Bruge en langsom frigivelse 10-10-10 (kvælstof-fosfor-kalium) gødning.

Jord og Salt

Jorden til plantning af fatsia planter er lerjord, sure, sand, ler eller svagt basisk. Planten har en høj tolerance over for mange forskellige jordtyper, men har ingen tolerance over for salt. Salt i jorden ville komme fra overdreven gødning eller ved hjælp af blødgjort vand.

Temperaturer

Fatsia japonica planter har brug for kølige temperaturer. De ideelle temperatur er 60-70 grader Fahrenheit i løbet af dagen, men mindst 10 grader køligere om aftenen. Hvis placeres udendørs om sommeren i beholderen, vil planten tolerere højere temperaturer, men ikke temperaturer lavere end 50 grader F.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com