Kan jeg skære min Boxwood buske tilbage 2 eller 3 fødder uden at dræbe dem?

April 11

Kan jeg skære min Boxwood buske tilbage 2 eller 3 fødder uden at dræbe dem?

Prydplante boxwood buske er generelt bruges til at skabe barrierer langs fortove, veje og lignende inventar i et landskab, og deres boks form og stedsegrønne blade gør det let at udvælge blandt andre planter. Beskæring disse buske er nøglen til at holde deres størrelse og form under kontrol, men beskæring bør ske omhyggeligt for at undgå at skade planten. Generelt, boxwood ikke kræver eller tilpasse sig godt til svær beskæring, som fjerner et par fødder af løv ad gangen.

Årsager til alvorlige beskæring

Sådanne alvorlige beskæring som at fjerne 2 til 3 fødder af blade fra en boxwood bør kun ske i nødsituationer. For eksempel, ekstreme skader fra vinterens kulde eller stærk vind kan bryde grene og nødvendiggøre fjernelse af en masse ydre blade. En af de første skridt til at behandle sygdomme såsom skimmel infektioner eller alvorlige insekt skadedyrsangreb, er ligeledes, at beskære væk døde, skadede og inficerede områder af busk. Dette kan kræve dig til at fjerne et par fødder fra enderne af buske. Endelig, svær beskæring kan være en mulighed hvis din boxwood vokser ud af kontrol.

Når man alvorligt beskære

Den bedste måde at hjælpe din boxwood planter overleve en svær beskæring er at time det korrekt. Svær beskæring bør ske i senere vinter eller det tidlige forår, generelt mellem januar og marts. Hvis det er muligt, fjerne kun en fod en sæson, sprede din svær beskæring ud over en årrække vil føre til hurtigere helbredelse. Du skal foretage svær beskæring, før nogen ny vækst begynder for året. På dette tidspunkt er planten stadig sovende, hvilket betyder, at lille ernæring og vand flyder gennem vækst. Beskæring på dette tidspunkt skærer tilbage på mængden af "blødningen" fra sårene. Det giver også mulighed for sunde og fuld vækst i de følgende voksende sæson, da der vil være nye, rene områder hvorfra boxwood kan spire sund vækst.

Gendannelse fra alvorlig beskæring

Din boxwood vil overleve en svær beskæring session, men det kan ikke ligne det i første omgang. Boxwood vokser de fleste af dens blade på ydersiden; indre af anlægget er ofte nøgne eller har kun gamle og visne vækst. Hvis du fjerner de fleste af de ydre blade, vil du stå tilbage med en dead-leder busk. Opretholde korrekt fodring, vanding, bioklip og lys eksponering for boxwoods i dit område for at hjælpe busken inddrive hurtigere. Mere end sandsynligt, busken vil tage mindst to sæsoner til at vende tilbage til normal, fuldt udfyldt vækstmønstre.

Regelmæssig beskæring

Regelmæssig beskæring vedligeholdelse kan skære ned på behovet for svær beskæring. Denne beskæring bør også gøres i det tidlige forår. Fjern tips af sidste års vækst, samt alle områder af bushen, der var beskadiget af vintervejret. Dette tilskynder nye, sunde vækst i foråret, og også lader dig styre størrelse og form af træet.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com