Hvordan til at holde træet rødder ud af en fiskedam

April 12

En fiskedamme kan være en spændende og visuelt tiltalende tilføjelse til enhver baghave, men damme kræver en masse arbejde og beskyttelse. Når du installerer en dam, overveje sin nærhed til nærliggende træer. Trærødder vokse og udvide uforudsigeligt. Hvis din dam er for tæt på et træ, rødder kan punktere Dam liner og beskadige dammen ved at tillade forurenende stoffer at få og vand til at sive ud. For at bekæmpe problemet der er to former for beskyttelse; begge af dem kan tilføjes før pond's installation, men kun én kan blive tilføjet bagefter.

Instruktioner

Oprette en Underliner

•Installer en underliner når du har din Dam sat. Dette er en ekstra barriere ud over den plastik liner, der fungerer som bunden og siderne af din dam. Du kan bruge sand, grus, gamle tæppe, avis eller kommercielle følte liners---alle arbejder godt men kommercielle følte liners er den mest effektive.

•Efter du linje i bunden af hullet med understregning materiale efter eget valg, placere lineren i hul oven på underliner. De nemmeste og mest pålidelige liners bruge er præfabrikerede damme, men du kan designe din egen Dam ved hjælp af en haven Dam kit, som indeholder normalt en EPDM plastik liner. Form-fit liner for at sikre den når ind i alle kroge og hjørne af hullet og underliner; tilsættes lidt vand for at hjælpe vejer det, som du arbejder.

•Fyld resten af dammen og derefter installere kant omkring den prima at hjælper med at holde lineren på plads. Du skal bruge tunge materialer som sten, fliser eller mursten til at sikre foringen ikke flytte. Det materiale, du bruger, vil installation af kantning variere. For eksempel, skal du injektionsmørtel flise. Hvis du er usikker på, hvordan man gennemfører dette trin, kan du overveje at købe en have Dam kit, der indeholder kantning, så du vil have specifikke instruktioner til følge.

Installere en Root barriere

•Purchase en lineær root barriere. Disse er de paneler, du installerer i jorden i nærheden af træet for at hjælpe med at dirigere sine rødder fra din dam. Roden barrierer er bedst installeret, mens du er ved at opbygge din Dam, men de kan tilføjes på et senere tidspunkt, også.

•Indstil bredden og dybde af barrieren. Roden barrierer er typisk mellem en og to fod dyb; Du kan have brugerdefinerede barrierer lavet af virksomheder som Espro hvis du tror, du skal bruge noget dybere. Konsultere en ekspert for at bestemme bredden af træets baldakin, når det er fuldt modne. Hvis træet har været der i 100 år du kan antage, at det er modne og bruge denne bredde til at hjælpe dig med at afgøre, hvor meget barriere skal du. Tilføje to fødder til bredden af baldakinen og købe så mange paneler som du bliver nødt til at konstruere en barriere at bred.

•Udtøm dammen ved hjælp af en butik vakuum hvis det er muligt. Hvis dammen allerede indeholder fisk eller andre vilde dyr, overveje dækker det med en plastik eller lærred presenning for at beskytte det fra forurenende mens du arbejde.

•Saml barriere-panelerne. Blot glide mandlige panelerne i de kvindelige paneler indtil de klikker sammen. Derefter placere hindringerne mindst seks inches til en fod fra din Dam liner og grave ud området installation.

•Laveste barriere i hullet med toppen af barrieren hælder i retning af træet. Sørg for rib på panelerne står træet og er i en lodret position. Efterlad toppe af barriererne udsat ovenfor lønklasse bare lidt for at forhindre root overvækst. Refill i huller i nærheden af panelerne.

Tips & advarsler

  • Køb en haven Dam kit eller arbejder med ekspert gør beskytte din første Dam meget lettere.
  • Installere root barrierer, mens dammen er stadig Tom gør installationsprocessen lettere og giver mulighed for lettere korrektion af fejl.
  • Hvis du ønsker at plante et træ i nærheden af din Dam, skal du bruge en cirkulær root barriere installeret rundt om træet på samme måde til at beskytte din eksisterende Dam.
  • Barriere paneler skal monteres lodret. Forkert kan installeret paneler guide rødder opad eller nedad giver dem mulighed at omgå hindring og punktere din Dam liner.
  • Installer ikke rettigheden barriere mod dammen. På tidspunktet nå rødder den barriere, de kan være tilstrækkelig lav til jorden for at undslippe din dybde beskyttelse og punktere foringen alligevel.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com