Hvorfor blomstrer mine lilla træ ikke?

April 17

Hvorfor blomstrer mine lilla træ ikke?

Med deres blomster og stærk duft, har syrener (Syringa spp.) været fælles haveplanter i generationer. Sommetider, undlader disse nem, pålidelig buske at blomstre. Hvis du har problemer med at få din lilla busk eller træ til at blomstre frit, er der et par kulturelle praksis at tjekke.

Umodenhed

Syrener tage så meget som 3-5 år at bosætte sig i og begynde at blomstre. Derudover tage buske, der har været hårdt skåret tilbage til fornyelse flere år at genoptage blomstrer. Hvis din lilla behov for fornyelse, skal du bruge metoden 3-år. Skære en tredjedel af de gamle stammer i det første år, halvdelen af de resterende gamle stammer det andet år og resten det tredje år. Denne metode tvinger busken at sætte ny vækst men bevarer nok stilke af blomstrende alder til at give dig blomster hver år.

Forkert beskæring

For bedste blomstrende, beskære syrener kun efter blomstring er færdig. Syrener bloom på gammelt træ, så beskæring før plante blomster fjerner den aktuelle sæson blomsterknopper. Knopper for det følgende år er angivet i uger umiddelbart efter blomstring, så beskæring efter midsommer reducerer den næste sæsons bloom. Deadhead syrener ved fastgørelse eller afskære seedheads, således at plantens energi går i opløbet formation for det følgende år i stedet for at gøre frø; ellers vil du have tunge blomstring kun hvert andet år.

For meget skygge

Den mest almindelige årsag til syrener ikke blomstre godt ikke får nok sollys. De kræver mindst fire til seks timers direkte sollys om dagen til at blomstre. Hvis din lilla er skyggen af et træ, kan afkvistning træet eller udtynding dens grene øge sollys nok til god blomstrer. Overveje at flytte busk til et lysere sted i det tidlige forår, mens det er stadig sovende.

For meget gødning

Syrener skal kun let fodring. For meget gødning, især kvælstof, tilskynder stængel og blad vækst på bekostning af blomsterknopper. Hvis din lilla er omgivet af græsplæne og ikke anvende græs gødning over den lilla rodzonen, som er omtrent samme diameter som den busk top vækst. Græsplænen gødning er højt kvælstofindhold.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com