Fælles fejl på tomater

April 22

Gartnere bestræbe sig på at høste den første moden tomat før den fjerde juli, men en sværm af bugs kan defoliate en bevoksning af tomat planter natten over. Tilstedeværelsen af bugs i tomat Haven bør ikke altid udløse alarm. Du skal lære om bugs besøger tomatplanter for et måltid, eller om insekter er velkommen have gæster.

Larver

Gartnere, der har set en tomat hornworm gumlede sin vej gennem tomat løv vil hurtigt indse, at denne store pest fik sin omkreds fra et lækkeri appetit. Den modne caterpillar er tyk og lang som en mands tommelfinger, og dens grønne farve giver fremragende camouflage, den voldsomme søger barb på halen gør denne skadeorganisme skiller sig ud fra andre larver.

Tomat fruitworm er ligeglad hvis tomater er modne til plukning, faktisk den foretrækker at bore ind i stilkenden af frugt, at ødelægge det for høsten. 1 1/2-inch larverne kan variere i farve fra grøn til brun eller sort, men møllet at indlån æg af disse bugs er en uanselige grønlige farve med en plet på midten af hver vinge.

Biller

Jordlopper får deres navn fra deres lighed i størrelse og mobilitet for blod-sugende loppe skadedyr. Gartnere kan observere disse bugs i foråret, når de flytter gennem tomat Haven i horder, forlader små huller i bladene de tygge.

Colorado kartoffel biller fest på andre planter i natskyggefamilien, herunder tomater. Disse gul og sort stribet bugs er nemme at spotte som de delvis eller helt forbruge bladene af tomatplanter.

Flyvende insekter

Hvis du bemærker en lille sky af hvid-vinget bugs flagrende om haven når du forstyrrer dine tomater, har du en whitefly angreb. Disse have skadedyr trives i de samme høje temperaturer, tomatplanter gør, og de forårsager gult løv og vækst af sort mug på grund af deres honningdug ekskreter.

Stinkbugs har en karakteristisk skjold-lignende figur, der gør dem genkendelige i tomat haven. Deres farve varierer fra grøn til brun, og deres størrelse kan sammenlignes med en voksens negl. Stinkbugs bruger deres piercing mouthparts for at suge saft fra tomat stængler og knopper.

Gavnlige insekter

Tomatplanter er stærkt afhængige af bestøvere som honningbier og humlebier til at producere frugt, så gartnere bør undgå at anvende pesticider, når de er til stede. Snyltehvepse lægge deres æg på larver, som derefter forbruger skadedyr indefra og ud. Gartnere kan mærke ris-lignende æg poser af snyltehvepse klamrer sig til et hornworm tilbage.

Fejl kontrol

Bacillus thuringiensis er en økologisk godkendte pesticider, der er rettet mod larver grubs ved at lamme deres fordøjelsessystem. Pyrethrin og neem olie ekstrakt er to pesticider valg med lav toksicitet, der styrer larver, whiteflies og biller. En rotenon eller carbaryl-baserede insekticid er sikkert for tomatplanter, og kan dræbe biller og larver. Gartnere med stinkbug problemer kan permethrin eller malathion at dræbe skadedyr på kontakt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com