Delene af et bæger i en blomst

April 22

Delene af et bæger i en blomst

Blomsterbægeret er et beskyttende lag af vegetabilsk materiale, der udgør omkring udvikling af blomster. Det er karakteriseret ved hård leaf-lignende strukturer, der begynder voksende samlet i en teardrop form og åbner gradvist for at afsløre delene af blomsten udvikler sig inden for. Når en ung blomst er indkapslet i blomsterbægeret, alle dets dele kan siges at være en del af blomsterbægeret, men som kronblade, frugtblad og støvdrager opstår, kun bladene fortsat kan identificeres som blomsterbægeret. Disse blade, kaldet bægerblade, kan tage forskellige former.

Regelmæssig bægerblade

I mange blomster, er blomsterbægeret lavet af bægerblade. Disse er leaf-lignende strukturer som beskytte blomsten er andre dele, mens det er under udvikling. Antallet af bægerblade i Blomsterbægeret er typisk overensstemmelse med antallet af kronblade på blomsten. De er indrettet således, at de skiftevis med kronbladene. Disse bægerblade oprette en regelmæssig, symmetrisk mønster som de udstråler fra spidsen af stænglen, under krone af blomsten.

Sammenvoksede bægerblade

I nogle arter udvikle bægerblade naturligvis smeltet sammen langs en del af eller alle deres kanter. I andre arter, hvor almindelige bægerblade normalt forekomme, kan miljømæssige faktorer forårsage bægerblade underkastes enten fuld eller delvis fusion. Resultatet er en blomsterbægeret består af en smeltet lag eller hud, der er revet åben som blomsten fremgår.

Asymmetriske bægerblade

I tilfælde af sammenvoksede bægerblade, er blomsterbægeret næsten altid revet i en uregelmæssig og asymmetriske arrangement som blomsten fremgår. Ellers kan almindelig bægerblade også blive uregelmæssig som følge af påvirker af en barske miljø eller manipulation af parasitter. Bægerbladene udvikler ikke normalt asymmetrisk under ideelle vækstbetingelser.

Blomsterbladene

I nogle arter, som liljer, er calyx bægerblade og kronblade af krone af blomsten utydelig fra hinanden. I disse blomster kronblade, selv danne bæger i den tidlige udvikling og er klassificeret som blomsterblade. Fordi der er ingen separate dele til åbne eller rive når blomsten åbner, blomsterblade er naturligt symmetriske og billedet er ikke fikseret.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com