Hvad næringsstoffer påvirker tomatplanter?

April 22

Hvad næringsstoffer påvirker tomatplanter?

En sommertid favorit, tomater søde saftighed smager bedst når den er moden lige fra anlægget. Hjem gartnere omfatter ofte denne frugt i deres køkkenhave eller i beholdere, gårdhave. Tomater er forholdsvis let at vokse nok lys og næringsstoffer. De er tunge foderautomater og gøre godt med ekstra gødning og økologiske rige jord. Alle planter har brug for den samme makro - og mikro-næringsstoffer, men de beløb, der foretrækkes af arterne varierer betydeligt.

Grundlæggende Planteernæring

Tomater skal grundlæggende makro-næringsstoffer nitrogen, phosphor og kalium for god vækst. Kvælstof er et element af klorofyl, som hjælper i udførelsen af fotosyntesen. Det forbedrer grønne bladgrøntsager og stamceller vækst. Fosfor hjælper i produktionen af sukker, plante og tilskynder til produktion af spirende og frugt. Kalium øger plantesundhed og fremmer dannelsen af et godt rodsystem. Tomater skal også sekundære næringsstoffer såsom calcium, magnesium og svovl, som er normalt findes i jorden.

Jordens pH-værdi og struktur

Uden den rette pH optages mange vigtige næringsstoffer ikke af planten. Makro-næringsstoffer er mindre tilgængelige for planter med lavt pH. Lav pH øger også produktionen af mikrober, der nedbryder kvælstof og svovl. Strukturen i jorden påvirker bevægelsen af vand og levering af plante mineraler. Struktur kan også begrænse, hvor mange mineraler er holdt i jord til en tomat til at bruge. Godt ændrede jord med tilsætning af kompost tilføjer mad til tomat rødder og øger tilth at give mulighed for tilstrækkelig dræning.

Tomat gødning komponenter

Tomat mad er specielt formuleret til de forskellige faser af vækst. Starteren gødning vil nyde en forhold i 2:1:2, hvilket betyder to dele kvælstof, en del fosfor og to dele kalium. Som anlægget begynder at vokse og bud skal en lidt anderledes formel. Det vil have en del kvælstof, to til tre dele fosfor og én del kalium. På en gødning etiket vises disse beløb som 10-25-10 eller et lignende forhold.

Hvad næringsstoffer Give tomater

Starteren gødning har en lille mængde af nitrogen, fordi jorden ændret med kompost leverer nogle kvælstof i første omgang. Ekstra kvælstof vil være nødvendigt at hjælpe fabrikkens core struktur vokse. Kalium er nødvendigt i højere beløb at anspore produktion af kulhydrater og udvikle rødderne. Som planten modnes og nærmer sig blomstringsstadiet, fosfor bliver mere vigtigt, da det fremmer blomsten blomstrer og frugt sæt. Fosfor bliver den mest nødvendige mineral for anlægget til form store flavorful frugter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com