Hvorfor er et glas Block knæk?

April 23

Glas er samtidig en robust og et sprødt stof. Glas bruges til at gøre forruden af en bil, der kan beskytte os mod virkningerne af vej snavs, såsom sten eller kuld. En vin glas kan også splintres let, hvis det er droppet eller ved et uheld slået. Glasblokke er ofte brugt i arkitektur på grund af deres æstetik samt deres modstand til skade. Imidlertid glasblokke, mens tykkere, deler de samme egenskaber som andre glas objekter og kan derfor være lige så modtagelige for revner eller brud under visse betingelser.

Glas egenskaber

Nylige undersøgelser har antydet, at på det atomare plan glas faktisk pauser i en lignende måde til metal. Metal betragtes et sejt stof, og på molekylært niveau, glas synes at være alt for. Når stress er anvendt til et sejt stof, dannes lommer af tom plads kaldet "skader hulrum" hvor det originale materiale var fordrevet på grund af virkningen kraft. Disse hulrum form foran spidsen af en revne i en overflade. Disse hulrum derefter vokse og blend sammen og knæk breder sig ind i dem, hvilket resulterer i takkede og ujævne knæk dannelse. Når et glas block revner, skyldes det normalt ekstreme pres, der er ved at blive udøvet på den. Dette kan være på grund af en ekstern kraft, som en sten kastes på det, eller en indre styrke som følge af termiske tryk. Når et stof er opvarmet, ønsker det at udvide. Hvis stoffet er i et miljø, hvor ekspansion er umuligt, vil presset fortsætte at bygge indtil den svageste materiale involveret enten revner eller brud decideret at lindre pres oprustning. I byggeriet, kan glasblokke bryde fordi de ikke kan ekspandere. De er opvarmede som temperaturen stiger og de tryk mod mursten og beton omkring dem. Da glas har en lavere fraktur punkt end materialer omkring det vil (dvs. det tager mindre pres per kvadrattomme at forårsage fraktur), glasset knække. Dette kan ikke ske straks og kan være en gradvis proces over tid.

Termisk træthed

I år, hvis et glas block er at udvide og kontrakt ofte på grund af en konstant forandring i temperaturer, kan det udvikle termisk træthed. Dette er forårsaget af interne stress i blokken under køling processen fordi midten af blokken kan være varmere eller koldere end udvendigt. Dette forårsager delene af blok at trække væk fra hinanden, da de udvide og kontrakt til forskellige priser. Dette kaldes termisk stress. Da denne proces fortsætter over tid, bliver det termiske træthed, som er når næsten usynlige sprækker starter danner i glasset, der gør det mere og mere modtagelige for revner og brud.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com