Hvad slags planter er i den emergente lag af en regn skov?

April 24

Hvad slags planter er i den emergente lag af en regn skov?

Regnskov består af fire "lag," baseret på størrelsen af træer og blade. De navne, der er blevet givet til disse lag er 1) Den emergente lag, 2) baldakinen, 3) den understory (også kaldet "midterste historie" eller "lavere baldakin") og 4) i skovbunden. Den emergente lag er top-mest lag og består af de højeste træer.

Giganter af skoven

Emergent lag træer er ofte benævnt "giganter" og kan nå højder på 180 til 200 fod. For at opretholde sådanne højder, skal disse træer besidder stærke, stærkt vandafvisende baser og kufferter og wide-spredning toppe med hård, voksagtige blade.

Ekstreme vejrforhold

Fordi træerne i den emergente lag er ubeskyttet, er de underlagt de mest ekstreme vejrforhold af den tropiske region. Emergent lag træer skal håndtere intens direkte sollys, kraftig vind, længerevarende tørkeperioder og perioder med kraftig regn. Over tid, har disse træer lært at tilpasse sig disse ændringer.

Typer

Som hjemmesiden TigerHomes.org påpeger, er de mest almindelige former for træer besat den emergente lag hårdttræ evergreens og bred-blade. To primære eksempler på sådanne emergent lag træer er kapok og Brasilien møtrik. Begge indeholder meget ekspansiv toppe, producere blomster og give hjem for mange arter af fugle, dyr og insekter.

Blomster

Ud over blomsterne produceret af sådanne træer som kapok og Brasilien møtrik, kan orkidé sorter findes i de lavere dele af det emergente lag. Men de fleste blomster og planter findes i de tre andre lag, som er beskyttet af det emergente lag.

Frø Distribution

Træerne i den emergente lag drage fordel af deres højde og også af den stærke vind og sprede deres frø og pollen i hele de nederste lag. Ifølge Smithsonian tropiske Research Institute, nogle træer producerer frø med "vinger" at tillade dem at falde langt væk fra den overordnede træ, dermed undgå konkurrence for mad og vand.

Alternative navn

Fordi det er omfattet af solens direkte stråler, omtales den emergente lag også som "solbeskinnede zone."


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com