Yew buske, der er kolde hårdføre

April 25

Yew buske, der er kolde hårdføre

Nogle af de buske, der tilhører familien Taks (Taxaceae) er købedygtig overleve i koldt vejr steder i Nordamerika, mens andre har brug for varmere klimaer, der ikke har bidende kulde. Taks indslag kanyle-lignende blade, er stedsegrønne og gøre landskabspleje nytteplanter. Taks tjener en række formål, herunder som et bunddække, en modellen plante, og en skærm, hæk eller foundation plante.

Canadiske Taks

Kaldet amerikanske Taks samt, den canadiske Taks (Taxus canadensis) er kold hårdfør, med US Department of Agriculture zone 2 som den nordlige grænse, hvor temperaturerne kan nå op på 50 grader under nul F. Canada yew vokser i canadiske Taks er altid en busk og aldrig tager tree form, vokser til mellem 3 og 6 fod og breder sig ud så bred som 8 fod. Denne formular gør det en nyttig bunddække. Canadiske yew vil gøre dårligt i varme klimaer. Steder udsat for vinden vil ofte medføre den canadiske yew at opleve en gulfarvning af sine nåle.

Japansk Taks

Den japanske Taks (almindelig cuspidata) er en busk eller et træ indfødte til Japan, Korea, Manchuriet og dele af Rusland. Japansk Taks er koldt hårdfør USDA plante hårdførhed zone 4, ifølge University of Connecticut Plantedatabasen. Temperaturer i denne zone kan falde til så lavt som 30 grader under nul under den frostiest overvintrer. Japansk Taks vokser til 50 fod i vilde omgivelser, men er ofte en multistemmed busk ikke højere end 10 fod. Dyrkede versioner, herunder en kaldet Capitata, med regelmæssig beskæring ophold busk størrelse. Japansk Taks virker som en foundation plante, hæk eller skærm, stand til at trives på skyggefulde områder som par nåletræ arter kan. Japansk Taks foretrækker en fugtig, sandet ler til at vokse, men Missouri botanisk have advarer om, at denne yew ikke vil leve, hvis jorden er konstant våde.

Anglojap Taks

Ved at krydse den japanske Taks med den engelske version, TD Hartsley lavet hybrid yew nu kendt som Anglojap Taks (Taxus x media) i begyndelsen af 1900-tallet. Denne yew vil tåle temperaturer så lave som 30 grader under nul F. Anglojap Taks kultivarer kan være så høj som 20 fod, men mange er buske kan levere du med foundation planter og hække. Anglojap Taks nåle undertiden lider af misfarvning under de koldeste magi, men hoppe tilbage i varmere vejr. En sort--Densiforma--vokser til 4 fødder men breder sig ud til 8 fod. En anden, Brownii, vil være fra 6 til 9 fod høj og 12 fod i bredden, med en afrundet form. Alle dele af Anglojap Taks er giftige for mennesker ved indtagelse.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com