Hvorfor de fleste højere planter har grønne blade

April 28

Hvorfor de fleste højere planter har grønne blade

Introduktion

Blade, planter og græs kan variere i grønne nuancer, men deres farve kommer fra samme sted: klorofyl. Alle højere planter er grøn, når de producerer klorofyl, som bruges til at konvertere solens energi i en form, planter kan bruge. Klorofyl er også kendt som en fotoreceptor på grund af den måde, det absorberer eller fanger lyset.

Hvorfor vises planter grønne?

Klorofyl er et pigment fundet i grønkornene. Klorofyl absorberer/fælder rødt og blåt lys, men afspejler grønt lys. Mennesker kan se grønt lys, fordi det ikke er absorberet. Planter opført forskellige i farve mangel på klorofyl; Dette giver andre farver at dukke op.

Planter har to typer af klorofyl: en og b. Forskellen er de bølgelængder, hvor lyset absorberes af klorofylfarvestoffer a og b. klorofyl består af et stof kaldet Chelat. Chelat er en central metal ion lavet af magnesium og er bundet til en stor organisk molekyle opkaldt porphrin. Porphrin består af hydrogen, carbon, oxygen og nitrogen arrangeret i et kvadrat.

Andre pigmenter

Planter laver løbende klorofyl undtagen når falde tilgange; derefter, for at forberede sig på vinteren, de stoppe med at lave klorofyl. Manglen på klorofyl tillader forskellige farver til at skinne fra planterne. Disse farver er pigmenter kendt som carotenoider og anthocyaniner. Carotenoider er en gullig-orange farve, mens Anthocyaniner er i gruppen rød. Disse pigmenter også hjælpe planter vises i forskellige nuancer af grøn.

Fotosyntese

Fotosyntese er processen, gennem hvilke planter omforme sollys til brugbar energi. Som højere planter filter spektrum af solens stråler, absorbere de blues og reds for fotosyntese. Planterne er i stand til at absorbere det grøn lys, så de afspejler det. Det er den farve vi ser.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com