Kan planter vokser i andre væsker end vand?

May 1

Kan planter vokser i andre væsker end vand?

Planter har brug for tre hovedelementer for at vokse: vand, sollys og kuldioxid. Vand er vigtigt, at planter af forskellige årsager, såsom transport af gasser under fotosyntesen og skabe glukose til energi. Planter kan også vokse når vandes med andre væsker.

Funktioner

Forskellige planter vokse med forskellige væsker. Nogle planter er bedre i stand til at vokse i andre væsker end vand, mens andre planter reagerer dårligt til væsker, der ikke er 100 procent vand.

Betydning

Vanding planter med forskellige væsker giver planterne ikke kun det vand der er nødvendig for vækst og andre funktioner, men det giver planten med andre gasser og næringsstoffer at enten støtte vækst. For eksempel, giver vanding Baby's tårer planter med danskvand planter med makronæringsstoffer, såsom kulstof, kalium og svovl, ifølge University of Colorado i Boulder. Vanding planter med te er til gavn for planter fodret vand høj i salt, da syren i te neutraliserer salt. Hydrogenperoxid kan sprayes på planter at yde supplerende ilt og forhindre mug og svamp vækst i jorden.

Advarsel

At give planter andre væsker, såsom mælk, er potentielt skadelige. Tomatplanter, for eksempel, kan ikke absorbere de fleste af næringsstofferne i mælk, så hvis du vanding tomatplanter med mælk kun, planterne vil til sidst dø. Mælk er også kendt for at forårsage bakteriel vækst i jord, på grund af overfloden af kulhydrater i mælk.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com