Liste over blomster til fugtig skygge

May 3

Liste over blomster til fugtig skygge

Planter kræver sollys for vækst, men varierende niveauer af sollys kan understøtte forskellige blomstrende planter. Nogle blomster ikke kun lever på trods af lyssky og fugtige forhold, de blomstre og trives i disse landestandarder. Nogle enårige, pærer og stauder falder ind under denne kategori. Tre af disse omfatter blødende hjerte, en staude; Crocus, en pære; og impatiens, en årlig.

Blødende hjerte

Blødende hjerte blomster er fremragende blomster til at plante i fugtige, skyggefulde områder, da de kræver fugt og skygge til at trives og blomstre hele sommeren. Denne blomst blade kan brænde, hvis det bliver for meget sol, så jo mere skygge bedre. Denne flerårige kommer i to vigtigste forskellige typer: Dicentra spectabilis og Dicentra. Eximia, også kendt som Dicentra Formosa. Begge sorter producere lyserøde eller hvide blomster, der synes at være hjertet formet, dermed den almindelige betegnelse, blødende hjerte. Dicentra spectabilis vokser 3 til 4 fod høj, mens Dicentra eximia vokser kun omkring en fod høje. Holdt i skyggen, blomsten blomstrer fra forår til sommer. Det kræver masser af fugt for ordentlig vækst, men plante det i en fugtig, skyggefuld jord hjælper med at. Dicentra eximia blødende hjerte sort har en finere teksturerede blade end Dicentra spectabilis, og det vil være meget mindre, ifølge University of Missouri.

Crocus

Crocus, en populær foråret pære, er en anden blomst, der gør godt i fugtige skygge. Der er omkring 50 sorter med mange farver at vælge imellem, herunder de fire vigtigste: hvid, gul, lilla og syren, ifølge The University of California's Cooperative forlængelse. Crocus pærer kan blomstre samt producere blade årligt på trods af at være dyrket i skygge betingelser. Dette er fordi de gør det, før et træ blade vises hvert år, at sikre dem lige nok sollys for at starte og afslutte den blomstrende proces, ifølge University of Minnesota. Crocus brug for masser af vand, så bliver plantet i fugtige skygge hjælper snarere end hindrer det. På trods af dette, vil alt for meget fugt forårsager pære til at rådne.

Impatiens

Evt en årlig blomst over en staude eller pære for et fugtigt og skyggefuldt område, anses impatiens "kongerne af de skygge-kærlige enårige," ifølge Iowa State University. Disse blomster er tilgængelige i lyse farver og tilbyder et stort udvalg af højden. Impatiens bloom godt under træer eller sammen med bygninger, at beskytte dem mod direkte sollys. De kan fungere som farverige bunddække for træer, der er alt for lyssky at støtte andre blomst vækst eller græs. De store impatiens blomster fundet på Ny Guinea sort--så stort som 3 inches--gøre dem et blikfang i skyggefulde områder af landskabet.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com