Hvad er lav på egetræer?

May 4

Fra nordlige røde oaks i New York til Garry egetræer i Oregon's Willamette Valley har mange egetræer en farverig patchwork deres kufferter og filialer. Denne farve kommer fra visse laver, der foretrækker den forrevne bark af egetræ. Laver typisk skader ikke oaks, og kan bidrage væsentligt til udseendet af træerne. De kan være så ikoniske af en gammel, veteran eg som sin massive, knudrede grene og fuld krone.

Identifikation

Laver faktisk stammer fra et forhold mellem to forskellige organismer: en svamp og en fotosyntetiske partner, enten alger eller cyanobakterier. Svamp i lichen arter, som ikke kan producere sin egen mad, er afhængig af den energi, der er lavet af alger og bakterier. Forholdet er komplekse og fleksible, og er blevet sammenlignet med skiftevis mellem et menneske og dets intestinal mikroorganismer eller endda en landmand (lichen) og en afgrøde (alga eller bakterie).

Oaks og lav

Laver kan tåle barske ekstreme vejr, som giver dem mulighed for at kolonisere alt fra trætoppene på Bart rock for at desertere fortove. Mange eg træstammer er ridged, forpjusket eller korkagtig, hvilket gør dem ideelle omgivelser for lav. Forfatterne til bogen "lav i Nordamerika" gøre opmærksom på, at lav, der kræver en relativt fugtigt miljø favoriserer træer som hvid oaks. Men mange lichen arter, såsom forskellige former for underkop lav, synes at graviterer mod eg kufferter.

Udseende

Flere former for lav kan blomstre på en enkelt egetræ. De er ofte synlig på grund af udestående fysiske egenskaber som farve, tekstur og form. Skæg lav, er som navnet antyder, ofte tjavsede og scraggly. De har tendens til at kolonisere Garry egetræer i Pacific Northwest og nordlige røde oaks i New England. Andre, som medlemmer af slægten Allocetraria er klaser af fladtrykte, runde-fligede strukturer snarere ligner koraller.

Miljøindikatorer

Lichen på oaks og andre miljøer kan absorbere kemikalier som svovldioxid fra luften og nedbør. Denne evne gør dem gode indikatorer for luftkvaliteten. Negative virkninger af dårlig luftkvalitet til den ene eller anden part i relationen lichen vil dramatisk påvirker hele. Forfattere af "lav i Nordamerika" skriver i en "lichen ørken" vindretningen af forureningskilder. En oak grove rig på veludviklede lav, tyder derimod god luftkvalitet.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com