Hvor lang tid efter udplantning blåbær kan du høste?

May 4

Hvor lang tid efter udplantning blåbær kan du høste?

Blåbær (Vaccinium spp.) er relativt let at plante i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 3 til 7, og du behøver kun to buske til at levere nok frugt til én familie. Mens de er nemme at passe, kræver de ekstra opmærksomhed i løbet af høst. Det er afgørende at plukke blåbær korrekt under ideelle høst tid for den bedst smagende frugter.

Plantning

Det er bedst at plante mere end én række for at forskyde den høst tid og hjælpe buskene, Cross-bestøve. Du kan selv dyrke blåbær planter i beholdere indendørs, men give dem seks uger af kolde--under 36 grader Fahrenheit--en gang om året til at anstifte vækstdvale. Buske, der producerer større frugt er ideel til at spise friske og madlavning i desserter, mens mindre bær er en vidunderlig tilføjelse til pandekager og muffins. Plante din blueberry buske i det tidlige forår i sur jord, helst med et pH mellem 4.09 og 5.0, hvor de vil blive udsat for fulde sollys.

Modenhed

Blåbær ikke modnes ensartet, ikke engang på den samme bush. Typisk, de vil modnes i løbet af tre til fire uger. Blåbær modnes ikke nogen yderligere efter plukning, så høst ikke fra en busk, hvor bærrene ikke endnu er fuldt blå. Bær bo frisk og moden på bush i op til 10 dage, så det er bedre at vente lidt, hvis du ikke er sikker. Forvent at samle blåbær flere gange, at give dig selv syv til 10 dage i mellem hver høst. Afhængigt af hvilken række du købe, forvente at høste dine blåbær mellem slutningen af maj og August.

Høst

Blåbær vil lade dig vide, når de er klar. Du ikke så meget som samle dem plukke blåbær. Åbn din palm under en klynge og rulle din tommelfinger over bærrene. Modne bær bør nemt løsne fra grenen og falder i hånden. Brug ikke kraft, eller du kan beskadige bær eller den varme grød. Hvis bærrene ikke nemt kommer ud, give bushen et par dage mere, og prøv igen.

Hvad man skal undgå

Aldrig vælge våde blåbær. Vand fra regn kan præge den voksagtig hud og kompromittere en bær fortitude. Undgå over befrugtende dine blåbær buske; de er meget følsomme. Brug 1 ounce af en syre gødning--som rhododendron eller azalea formuleringer--én gang i det tidlige forår og igen i slutningen af foråret. Brug masser af vand efter gødskning. Hvis du har lige plantet en helt ny berry bush, være tålmodig med en lille afgrøde; fuld produktion kan tage op til seks år.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com